Kézi-BL: Sterbik kapusbravúrjaival nyert a Veszprém

2020.02.23. 19:10

A Veszprém 24-23-ra legyőzte a francia Montpellier-t a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörében, és a győzelemmel bebiztosította csoportmásodik helyét. 

A két csapat előző meccsét a Montpellier nyerte 23-18-ra szeptember végén, de Veszprémben korábbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni a francia csapat. 

A vasárnapi találkozó tétje a házigazdák számára a csoport második helyének megszerzése volt, amihez győzelemre volt szükségük, írja az MTI.

 Támadásban és védekezésben is jól kezdtek a hazaiak, és a 12. percben már három góllal vezettek (9-6). Ezután mindkét kapu előtt pontatlanná vált az előző idényben BL-ezüstérmes Veszprém játéka, ezt kihasználva a Montpellier egy 5-1-es sorozattal fordított. Eleinte Vladimir Cupara, később a helyére beállt Sterbik Árpád mutatott be bravúros védéseket, csapatuk pedig egy négyes gólszériával visszavezette a vezetést, a szünetben pedig kettővel jobban állt.

Hugo Descat vezérletével jól indította a második félidőt a vendégcsapat, a hazaiak ráadásul bokasérülés miatt elveszítették egyiptomi jobbátlövőjüket, Omar Jahját. Ennek ellenére - elsősorban hatékony védőmunkájuknak és Sterbik további bravúrjainak köszönhetően - őrizték vezetésüket, de elhúzni nem tudtak.

A veszprémiek támadásban jelentősen visszaestek, húsz perc alatt mindkét csapat csupán hat gólt tudott szerezni. Több mint hat percig 22-20 volt az állás, erről a házigazdák mozdultak el. Az utolsó perc előtt a franciák – horvát kapusuk, Marin Sego védéseire alapozva – felzárkóztak egy gólra, de mivel több gól nem született, a Veszprém minimális különbséggel nyert, és megszerezte a második helyet a csoportban.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovén jobbszélsője, Dragan Gajic lett hét góllal, a túloldalon Hugo Descat hatszor volt eredményes.

A meccs legjobbjának Sterbik Árpádot választották, mivel 27 lövésből 14-et kivédett.

A kilenc győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém jövő szombaton az ukrán Motor Zaporizzsja, a kilenc győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel álló Szeged pedig ugyanazon a napon a spanyol Barcelona otthonában zárja a csoportkört. Ha a Szeged nem szerez több pontot, mint a Paris Saint-Germain, a negyeddöntőben a Veszprémmel játszik.

Eredmény, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 24-23 (16-14)

A B csoport állása: 1. THW Kiel (német) 20 pont, 2. Telekom Veszprém 18, 3. PGE Vive Kielce (lengyel) 16, 4. Montpellier HB 15, 5. FC Porto Sofarma (portugál) 12, 6. Vardar Szkopje (északmacedón) 11, 7. Meskov Breszt (fehérorosz) 8, 8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4