Júniusra halasztották a női kéziválogatott Eb-selejtezőit a koronavírus miatt

2020.03.11. 14:50

Az Európai Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt márciusról júniusra halasztotta az idei női Európa-bajnokság selejtező-sorozatának két fordulóját. A magyar válogatott számára ez a Montenegró elleni hazai és idegenbeli találkozót érinti – a döntést viszont még a Magyarországon kihirdetett vészhelyzet előtt hozták meg, vagyis nem csak a magyar helyzettel van összefüggésben.

Az EHF elnöke és főtitkára, Michael Wiederer és Martin Hausleitner arról tájékoztatta a nemzeti szövetségeket, hogy a kialakult helyzetben nem látták biztosítottnak az eredetileg tervezett időpontban, a március 25. és 29. közötti rendezést. Hozzátették: a mérkőzéseket június első hetében pótolják – írja az MTI.

Az Eb-selejtező ötödik és hatodik fordulóját a sportág nemzetközi naptárának megfelelően május 27-31-én között tartják.

A 2020-as Eb-t december 3-20. között Dániában és Norvégiában rendezik meg. A magyarok a csoportkör második fordulója után – hasonlóan Montenegróhoz – két győzelemmel állnak. A magyarok tavaly szeptemberben Litvániát házigazdaként 33-19-re, Olaszországot vendégként 30-10-re győzték le. A csoportból az első két helyezett jut ki az Eb-re.

A magyar kormány által szerdán elrendelt vészhelyzet érintheti a szintén márciusi, 19-22. közötti olimpiai pótselejtezőt, amin Kazahsztánnal, Szerbiával és Oroszországgal találkozna Győrben a női kézilabda-válogatott. A rendezés kapcsán kerestük a magyar szövetséget, hogy zárt kapu mögött megrendezik-e a tornát, vagy elhalasztják azt.