Játék nélkül is elérhető a kézi-BL négyes döntője a Veszprémnek

2020.04.14. 10:23

A szezonban eddig elért eredmények alapján kerülnének ki a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája elhalasztott négyes döntőinek résztvevői, amelyek közé így bekerülne a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO. A Pick Szegednek viszont a csoportban elért harmadik helye teljesen értéktelen lenne, legalábbis, ha ez az ötlet valósul meg.

A L'Équipe francia sportlap cikkét az MTI vette észre, és ebben az áll, hogy az európai szövetség (EHF) több tervet is kidolgozott, hogyan alakuljon ki a legrangosabb európai kupasorozatok Final Fourjának mezőnye.

Az előbb említett verzió szerint a férfiaknál a csoportjában második helyen végzett Veszprém mellett a Barcelona, a Kiel és a Paris Saint-Germain, míg a nőknél a címvédő, a középdöntőben első Győrön kívül a francia Metz és a Brest Bretagne, valamint dán Esbjerg alkotná a négyes döntő mezőnyét.

Egy másik elképzelés viszont lehetőséget adna a pályán elért kvalifikációra: ez egymeccses párharcot jelentene, méghozzá az előkelőbb helyen rangsorolt csapat otthonában, egy héttel a négyes döntő előtt. Amíg azonban a nőknél csak egy, a férfiaknál még két kör van hátra a négyes döntőig, hacsak nem módosítanak a versenykiírásnak ezen a részén is.

A férfiaknál 14 együttes küzd még a BL-ben, közülük kettő - a csoportjában első Barcelona és Kiel - már biztos negyeddöntős, a Veszprém és a Pick Szeged pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcokban érintett. Ha mindkét magyar klub továbbjut, egymással játszik. A Kielce BL-győztes edzője, Talant Dujsebajev szerint a négyes döntőt nyolc résztvevőssé kell alakítani.

A nőknél még nyolc klub van versenyben, a negyeddöntőben a győrieken kívül már nincs magyar, mivel az FTC nem jutott tovább a középdöntőből.

A férfiaknál augusztus 22-23-ra, a nőknél szeptember 5-6-ra halasztották a kölni, illetve budapesti rendezésű négyes döntőt. Eredetileg mindkettőre májusban került volna sor.