Korábbi veszprémi közönségkedvencet igazolt a Szeged

2021.03.16. 14:58

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Mol-Pick Szeged a hivatalos honlapján közölte, hogy szerződtette Marko Vujint.

A szabályok értelmében a 36 éves szerb átlövő magyar bajnoki, illetve kupamérkőzésen nem szerepelhet, csupán a Bajnokok Ligájában lehet a Tisza-partiak segítségére.

Mindenki előtt ismert, hogy milyen kihívásokkal küzdünk, Luka Stepancic sérülése miatt mindenképpen szükségünk van egy azonnal bevethető, tapasztalt játékosra a jobbátlövő poszton. Marko Vujin erősítést jelent, érkezésével bővülnek a lehetőségeink, és nekünk az most a legfontosabb, ami szurkolóinknak is: a lehető legjobb eredményt elérni a BL-ben is

– fogalmazott a pickhandball.hu-nak Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Örülök, hogy csatlakozhattam a Mol-Pick Szeged csapatához. Tudom, hogy a jelenlétem mit jelent a szurkolók számára, sajnálom, éretlenül viselkedtem, fiatal voltam, nem volt sportemberhez és a két csapathoz méltó, éppen ezért szeretnék elnézést kérni a szegedi szurkolóktól is. A Mol-Pick Szeged mezében minden erőmmel azon leszek, és csak arra szeretnék koncentrálni, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjutáshoz segítsem a csapatot és végre örömet is adhassak a szegedi szurkolóknak, valamint a kékek családjának

– mondta Vujin.

A magyarul jól beszélő Vujint 13 éve nem kedveli a szegedi közönség, amikor egy Szeged–Veszprém rangadón többször is sportszerűtlenül viselkedett, színészkedett, majd büntetőből fejbe dobta Nenad Puljezevic kapust, és nem kért elnézést tőle. Azóta bármikor lépett pályára Szegeden ellenfélként, akármelyik csapat mezében, hangos füttyszó várta.

Vujin 2003 és 2006 között a Dunaferr SE játékosa volt, utána 2012-ig a Veszprém kézilabdázója lett, majd a német THW Kiel és a portugál Sporting CP együttesét erősítette. Legutóbb a Vardar Szkopjéban szerepelt, az északmacedón klubtól február közepén távozott.