2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Nyílt levélben kértek bocsánatot a szegedi kézisek a BL-zakóért

2022.10.07. 17:55
A Pick Szeged férfi kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája 4. fordulójában 41-29-es vereséget szenvedett hazai pályán a dán Aalborgtól csütörtökön. A csapat játékosai nyílt levélben kértek elnézést a szurkolóktól a megalázó vereség után.

Megsemmisítő vereséget szenvedett Juan Carlos Pastor csapata a Bajnokok Ligája B csoportjában a dán Aalborgtól. Győzelmének köszönhetően a vendégek feljöttek a csoport második helyére, a szegediek pedig továbbra is nyeretlenek, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a hetedik helyen, megelőzve a sereghajtó Elverumot.

A csapat honlapján, pickhandball.hu-n nyílt levélben kértek elnézést a szurkolóktól a csütörtök esti mérkőzésért. A következő levelet tették közzé:

Szurkolóink!

„Elnézést kérünk! Ez a teljesítmény, ez az eredmény, amelyet csütörtök este produkáltunk, nem volt méltó a PICK Szegedhez, ahhoz a kék mezhez, amelyet hétről hétre magunkra húzunk. Ezt a teljesítményt nem lehet és nem is szabad megmagyaráznunk. El kell ismernünk, nagyot hibáztunk. Tisztában vagyunk vele, hogy ilyet nem engedhetünk meg magunknak többet.

A szurkolóink nem ezt érdemelték, mert az utolsó pillanatig mellettünk álltak, nem bántottak, sokkal inkább biztattak bennünket. Csakis hálával tartozunk azért, mert még ebben a helyzetben is ott voltak a csapat mellett.

A szegedi férfi kézilabda rengeteg sikert ért el a hatvan év alatt. Elődeink sokat tettek azért, hogy ilyen patinás klubban szerepelhetünk, játszhatunk. Nekünk, a teljes keretnek, a szakmai stábnak kell megoldani azt, hogy ismét visszataláljunk arra az útra, amely hozza a győzelmeket. Ezt csakis együtt, közösen érhetjük el. Nincs sok idő erre, mert zajlik a szezon, jönnek a fontos meccsek, ahol már nem lehet hibáznunk. Dolgoznunk kell, még többet, még nagyobb akarattal, még nagyobb lendülettel, teljes odaadással, úgy, ahogy a #kékek tábora tette csütörtök este. Tiszta szívvel, a szegedi kézilabdáért küzdve.”

Tisztelettel

Bánhidi Bence, Mikler Roland, Mirko Alilovic, Bogdan Radivojevics, Mario Sostaric, Kent Robin Tönnesen, Imanol Garciandía, Dean Bombac, Miguel Martins, Rosta Miklós, Matej Gaber, Bodó Richárd, Szita Zoltán, Borut Mackovsek, Luka Stepancic, Sebastian Frimmel, Alexander Blonz, Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapic, Nenad Damjanovics, Slobodan Acimov, dr. Szabó István, dr. Janka Csaba, Djordje Ignjatovics, Szremcsev Lóránt, dr. Szűcs Ernő Péter, Kiss Bence, Dobozi Iván, Ollár Ádám, Süli Róbert.