A kéziválogatottat zavarja, hogy nem volt hangulat a meccsükön

D  AS20230112038
2023.01.13. 09:09
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott szinte tökéletes első félidőt produkált a Koreai Köztársaság ellen 35–27-re megnyert mérkőzésen, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Kristianstadban.

Nagyon jó első félidőt produkáltunk, kimondottan jól összpontosítottunk, remekül védekeztünk, több gólunk is volt gyors indításból, és a támadójátékunkkal is elégedett voltam

– nyilatkozta a lefújás után a spanyol edző. Csapata 21–11-re vezetett harminc percet követően, győzelmével pedig nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Chema Rodríguez hozzátette, a második felvonásban már nem jöttek a gyors gólok, a dél-koreaiak nyitott védekezésre váltottak, és azt fegyelmezettebben csinálták, ráadásul a kapusuk egyre jobban védett. Meglátása szerint a magyaroknak bizonyos időszakokban voltak problémáik, ekkor nem találtak a hálóba, és talán a koncentrációjuk sem volt olyan, mint korábban.

Nagyon boldog vagyok! Nem volt könnyebb meccs, mint gondoltam, hiszen egy torna első mérkőzése soha nem könnyű. Nem volt egyszerű feladat megoldani a védekezést a megszokottnál alacsonyabb és rendkívül gyors ellenféllel szemben, de az első félidőben ez kiválóan sikerült, a másodikban viszont több problémánk volt ezzel

– magyarázta.

Sipos Adrián az MTI-nek kiemelte, sokat készültek az ázsiaiakra, elemezték a játékukat, és az eredmény azt mutatja, tisztességgel felkészültek, mert többnyire jól oldották meg azokat a feladatokat, amiket a kapitány kért.

Nagyobb ellenállásra és mindenképpen szorosabb meccsre számítottunk, mivel nem ismertük túlságosan a játékerejüket, és a saját játékunkat is látnunk kellett. A csapat odatette magát, jó összpontosítással játszottunk

– vélekedett a Telekom Veszprém védekezőspecialistája.

A néma csendben ülő nézők miatt meglehetősen hangulattalan volt az összecsapás, ennek kapcsán Sipos megjegyezte, hogy legutóbb két évvel ezelőtt az egyiptomi világbajnokságon játszottak ennyire halk arénában, amikor a koronavírus-járvány miatt nem lehettek szurkolók a lelátókon.

Remélem, a következő mérkőzéseinken többen lesznek, bár ezt a részét próbáljuk kizárni, mert elsősorban azzal foglalkozunk, mit kell csinálnunk a pályán

– mondta Sipos.

A mérkőzés harmadik percében megsérült Ancsin Gáborról a találkozó után kiderült, hogy megrándult a csípője, és bár vissza tudott állni, később ismét fájdalmat érzett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy veszélyben van-e a Tatabánya jobbátlövőjének szereplése a következő meccsen.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

MTI

(Borítókép: Pedro Rodríguez Álvarez (b), Szita Zoltán (k) és Sipos Adrián (j) a magyar, valamint Kim Jeon Pin (b2) és Dzsin Ju Szung a dél-koreai válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában a D csoportban játszott Magyarország–Koreai Köztársaság-mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)