Egygólos siker a BL-rajton: a Brest otthonában nyert a Győri ETO

2023.09.10. 17:48
A Győri Audi ETO KC 24–23-ra nyert a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A győriek szerdán meglepetésre 33–30-ra kikaptak Mosonmagyaróváron, a Franciaország észak-nyugati részén fekvő Brestbe pedig váratlan nehézségek és viszontagságok közepette, 24 óra alatt tudtak elutazni. Keretükből Veronica Kristiansen, Fodor Csenge és Silje Solberg hiányzott – emelte ki az MTI.

A rossz előjelek ellenére kiválóan kezdtek a vendégek, a hetedik percben már 6–2-re vezettek, és bár csakhamar egyenlített a Brest (8–8), az ötszörös BL-győztes győriek időkérés nélkül rendezték soraikat, újra hatékonyan védekeztek és a meccs harmadánál megint négy találattal jobban álltak.

A szünetben 16–14-re vezetett az ETO, amely a második felvonásban sem tudott megnyugtató előnyt kialakítani. Ekkor mindkét csapat védekezése remekül működött, ezért nem volt látványos a játék, sokkal inkább küzdelmes, és a megszokottnál kevesebb gól született. Az utolsó percben a Brest egyenlíthetett volna, a Győr biztosíthatta volna a győzelmét, de egyik csapat sem talált a hálóba, így a vendégek megőrizték egygólos előnyüket.

Ana Gros hat, Kari Brattset öt, Estelle Nze Minko négy találattal, Sandra Toft tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Valerija Maszlova hat, Alicia Toublanc négy gólt lőtt, Julie Foggea 12 védéssel zárt.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, öt döntetlen mellett ötödször nyert a Győr.

Az ETO jövő szombaton a Debrecent fogadja a BL csoportkörének második fordulójában – tekintett előre a távirati iroda.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A CSOPORT, 1. FORDULÓ
Brest Bretagne (francia)–Győri Audi ETO KC 23–24 (14–16)