A Fradin már nem fogott ki a Mosonmagyaróvár, javított a Győr

2023.09.14. 09:05
A Ferencváros házigazdaként 30–27-re nyert a Mosonmagyaróvár ellen a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Az óváriak egy hete nagy meglepetésre három góllal legyőzték a Győrt, a fővárosiak pedig szombaton 13 találattal kikaptak a francia Metztől a Bajnokok Ligájában. Az ellentétes előjelek ellenére végig szoros volt az első félidő, az FTC kétszer vezetett két találattal, 5–3-nál, és a szünetben 15–13-nál.

A Magyar Kupa-címvédő és BL-ezüstérmes Ferencváros a második felvonásban is hatékonyabban védekezett ellenfelénél, ráadásul Janurik Kinga kiválóan védett. A vendégeken az időkérések és a kapuscsere sem segített, az FTC továbbra is magabiztosabban és kevesebb hibával kézilabdázott, így biztosan nyert.

Andrea Lekic 15 lövésből tíz góllal, Janurik Kinga pedig 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, az óváriaknál Tóth Eszter és Albek Anna is nyolcszor talált be, Szemerey Zsófiának 11 védése volt.

A címvédő Győr odahaza 38–24-re verte az MTK-t, az ETO-ban minden mezőnyjátékos szerzett gólt, a legeredményesebb Kari Brattset volt öttel, Rinka Duijndam pedig 16 lövést védett. A túloldalon Mészáros-Mihálffy Adrienn nyolc gólt lőtt.

Eredmények:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Motherson Mosonmagyaróvári KC 30–27 (15–13)
  • Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 38–24 (19–9)