A Debrecen hatalmas verést kapott hazai pályán a Bajnokok Ligájában

2023.09.24. 16:38
A Debrecen házigazdaként 36–26-ra kikapott Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya csapatától, a német Bietigheimtől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A kezdés előtt avatták fel a DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjai feliratú dicsőségfalat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A legsikeresebb csapatok, illetve azok a játékosok, edzők és a klubhoz közel álló személyek kaptak helyet rajta, akik a legtöbbet tették a szakosztályért. Azok a „halhatatlanok”, akik a helyszínen tekintették meg a meccset, a szünetben emlékplakettet kaptak.

Rendkívül hatékony támadójátékkal kezdett a német bajnok és kupagyőztes, a meccs harmadánál úgy vezetett 14–8-ra, hogy mindössze két lövést hibázott. A hazaiak védekezése nem működött megfelelően, ezért Szilágyi Zoltán vezetőedző már a szünet előtt kikérte a második idejét is, és bár jó néhány taktikai variációval próbálkozott, a különbség nem változott az első félidő végéig.

DEBRE20230924036
Fotó: MTI

Még hét perc sem telt el a második felvonásból, amikor Szilágyi élt az utolsó időkérési lehetőségével is, de csapata időről időre emberhátrányba került, így pedig nem volt esélye a felzárkózásra, sőt a 39. percben már tíz találattal vezetett a Bietigheim. 

A németek 8–0-s sorozatot produkáltak, és bár erre egy 4–0-s szériával válaszolt a DVSC, a hátralévő időben már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, és végül meglepően nagy különbséggel kapott ki.

A vendégek mindössze nyolc lövést rontottak a hatvan perc során. Xenia Smits nyolc, Veronika Malá hét, Karolina Kudlacz-Gloc hat, Faluvégi Dorottya két gólt lőtt, Szikora Melinda 34 lövésből tízet védett. A házigazdáknál Töpfner Alexandra volt a legeredményesebb öt találattal.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló DVSC jövő szombaton a dán Odense HB vendége lesz a BL csoportkörében. A Debrecen csoportjában a montenegrói Buducnost Podgorica hazai pályán 31–30-ra nyert a svéd IK Sävehof ellen. A házigazdáknál Háfra Noémi nem szerzett gólt.

„Sajnos az első percektől kezdve kijött a két csapat közötti különbség. Ez fizikális, képességekbeli, adottságokbeli különbség” – nyilatkozta a lefújás utáni sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán.

Hozzátette, jól tudták, mit fog csinálni az ellenfél, amely egy gólt sem szerzett átlövésből, sőt csak egyetlen kísérlete volt a távoli zónából. Jól tudták, melyik játékostól mi várható, viszont előfordult olyan, hogy ketten álltak egy támadó előtt, de azt a két embert is bedöntötte, és ezzel a különbséggel nem tudtak mit kezdeni.

A hazaiak szakvezetője úgy vélte, a meccs utolsó harmadában talán egy kicsit jobban működött csapata játéka, a Bietigheim pedig nagyvonalúbban kézilabdázott, de a DVSC helyzetei rendre kimaradtak, így végül ekkora különbséggel is megérdemelten nyertek a vendégek.

Szikora Melinda – aki egy gólt is szerzett a találkozón – úgy fogalmazott, bár nagyarányú győzelmet arattak, de belülről ez nem volt annyira egyértelmű.

„Az első félidővel abszolút elégedettek lehetünk, a védekezésünk nagyon kemény volt, és ebből gyors lerohanásgólokat tudtunk lőni. A második félidőt is jól kezdtük, de a közepére egy kicsit elvesztettük önmagunkat, bele is cseréltünk, és ebből gyors gólokat lőtt a Debrecen” – magyarázta.

A válogatott kapus hozzátette, elemezniük kell, mi történt ebben az időszakban, de végig uralták a mérkőzést és örülnek a két pontnak.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport: DVSC Schaeffler–SG BBM Bietigheim (német) 26–36 (12–18)

Szombaton játszották:

(MTI)