Történelmi verést mért a BL-ben Háfráékra a Győri ETO

2023.10.01. 18:27
Tizennyolc gólos diadalt aratott a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A zöld-fehérek hazai pályán a Háfra Noémivel felálló Buducnost Podgoricát ütötték ki 37–19-re.

Brest, Debrecen, CSM Bucuresti. A sor pedig vasárnap délután a Buducnosttal folytatódott. A Győr a negyedik csoportmeccsét is megnyerte a Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényében – ezúttal ellentmondást nem tűrő különbséggel.

Az előzetes erőviszonyok alapján a podgoricaiak aligha győzni jöttek Magyarországra, az a Háfra Noémivel felálló vendégcsapat játékosai számára is igazi hideg zuhany lehetett, ahogyan a meccs elején az ETO többször is keresztülgázolt rajtuk. A zöld-fehérek 4–0-val kezdtek, tíz perc után pedig már 7–2-re vezettek. A lendület pedig a folytatásban sem apadt, még a 24. percnek sem volt vége, már tíz volt a két csapat közt. A szünet előtt pedig újabb nagy rohanást rendezett a Győr, így végül tizenöt gólos fórral (23–8) vonulhatott az öltözőbe.

Fordulás után megszaporodtak a hibák az ETO-nál is, bár a két csapat közti különbséget látva az lett volna a csoda, ha egy pillanatra sem hagy ki a hazai koncentráció... A Buducnostnak a szünet után akadt pár jó pillanata, négy gólt le is faragott pikk-pakk a hátrányából, de ezt követően a Győr ismét rákapcsolt, és végül szemernyi kétséget sem hagyott a fölényes győzelem megérdemeltségét illetően.

A találkozón kilenc gólig jutó Ana Gros vezérletével végül 37–19-re verte a montenegrói csapatot, ami utóbbi együttes BL-történelmének valaha volt legnagyobb különbségű veresége is lett. 

KÉZILABDA, NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

Győri Audi ETO KC–Buducnost Podgorica 37–19 (23–8)