„Megsüvegelendő” teljesítményt nyújtottak a veszprémi kézisek a BL-ben

2023.11.16. 10:27
Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője szerint „megsüvegelendő” teljesítmény, hogy az együttes úgy nyert hétgólos különbséggel a szlovén Celje vendégeként szerdán este a Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, hogy negyven dobott gólig jutott.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója alapján a szakember a Kossuth rádiónak azt mondta, a Celje kiváló képességű fiatal játékosokból áll, ezért különösen szép eredmény a 40 szerzett gól.

„Kicsit vegyesek az érzéseink a meccsel kapcsolatban, mert védekezésben és támadásban is hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak periódusok, amelyekben kifejezetten magas szinten játszottunk, de voltak olyanok is, amelyek során nem koncentráltunk megfelelően” – nyilatkozta Gulyás, és hozzátette, a válogatottszünet után, valamint a Szeged elleni bajnoki rangadó közelsége miatt „természetes, hogy ilyen teljesítményt nyújtott a csapat”.

A Veszprém a Celjében aratott 40–33-as sikerrel hat győzelemmel és egy vereséggel vezeti a csoportját, és jövő csütörtökön a Celjét fogadja.

A csoportkör félidejéhez érve Gulyás Péter szerint jól állnak, annak ellenére, hogy nem minden mérkőzésük sikerült úgy, ahogyan előzetesen eltervezték.

„Összességében jól teljesítettünk a csoportkör első felében, hiszen vezetjük a csoportunkat, és most ez a legfontosabb” – jelentette ki a másodedző.

A Veszprém úgy nyert hét góllal a szlovén RK Celje PL otthonában, hogy a hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

Az első három lövését mindkét együttes elrontotta, a szlovénok első akciógólja több mint nyolc perc után született (2–4). A folytatásban sem céloztak hatékonyan a csapatok, de mivel a Celje rontott többet, a 18. percben már 12–5-ös előnyben volt a magyar bajnoki címvédő. A találkozó előtt a Veszprém öt győzelemmel és egy vereséggel, a Celje viszont pont nélkül állt, és a tabellán meglévő különbség a pályán is megmutatkozott a csapatok között. A bakonyiak jó játéka és megnyugtató előnye miatt Momir Ilic vezetőedző támadásban is lehetőséget adott Ligetvári Patriknak, ami a BL-ben nagyon ritkán fordul elő.

A dinamikus támadójáték némileg a védekezés rovására ment a vendégeknél, mert bár 22 gólt dobtak az első félidőben, 17-et kaptak. A meccs a 39. perc után dőlt el, amikor a veszprémiek 5–0-s sorozatot produkáltak, majd a 49. percben tíz találattal vezettek. Ekkor már szokatlan összeállításban kézilabdáztak, Ilic minden cserejátékosnak lehetőséget adott, ezt kihasználva a szlovénok némileg csökkentették hátrányukat, de az utolsó percek már jobban hasonlítottak egy gálamérkőzésre, mint BL-találkozóra.

Hugo Descat nyolc, Ludovic Fabregas öt, Lukas Sandell és Nedim Remili négy-négy gólt szerzett, Rodrigo Corrales 12 védéssel zárt. A szlovénoknál Tim Cokan hét gólig jutott.

A két együttes 19. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 17. alkalommal győzött a Veszprém. A hat győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak jövő csütörtökön éppen a Celjét fogadják a BL-ben.

A szegedi érdekeltségű A csoportban Máthé Dominik csapata, a Paris Saint-Germain – amely nyáron nem hosszabbítja meg a magyar átlövő szerződését – 36–31-re kikapott a norvég Kolstad HB otthonában. A válogatott jobbátlövő három kísérletből kétszer talált be.

A csoportban az OTP Bank–Pick Szeged ma 18:45-től az északmacedón Eurofarm Peliszter együttesét fogadja.

(Borítókép: handballveszprem.hu)