A válogatott játékosa szerint összeállt a védekezés a világbajnokság kezdete előtt

2023.11.26. 18:28
Győri-Lukács Viktória szerint összeállt a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott védekezése.

Összeállt a védekezésünk, és nagyon jó kapusaink vannak, akik sokat tudnak segíteni. Ha ezt meg tudjuk tartani és a gyors játékot bele tudjuk venni, akkor tényleg jók lehetünk

– nyilatkozta a bajnoki címvédő Győr jobbszélsője az M1 aktuális csatornának.

A nemzeti csapat szombaton 25–23-ra kikapott, vasárnap pedig 34–32-re nyert Hollandia vendégeként felkészülési mérkőzésen. Győri-Lukács előbb három, majd öt gólt szerzett.

„Meg tudtuk tartani az első meccsen látott jó védekezésünket, és ma kevesebb hibával játszottunk, ez volt a kulcsa annak, hogy győzni tudtunk” – beszélt a vasárnapi sikerről.

Hozzátette, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány azt mondta, legyen megfelelő kommunikáció a játékosok között a pályán, és legyen kevesebb technikai hiba.

„Nagyon örülök, és bizakodóvá tesz, hogy ezt teljesítettük. Annak is örülök, hogy ez a két meccs ilyen jól sikerült nekem, bízom benne, hogy meg tudom tartani ezt a formámat, nagyon szeretnék segíteni a lányoknak” – magyarázta, majd leszögezte, nagyon kellett a játékosoknak, hogy elhiggyék, igenis meg tudnak verni jó csapatokat is. Reményei szerint ez erőt ad nekik és tudnak majd építkezni.

Juhász Gréta elmondta, meglepődött, de hatalmas örömöt jelent neki, hogy megválasztották a vasárnapi meccs legjobbjának, ilyesmi még utánpótlásban sem történt vele.

„Golovin Vlagyimir mindig hangsúlyozza, hogy bátran támadjak. Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, és azt hiszem, ez sikerült is. Nagyon örülök, hogy hozzá tudtam tenni a győzelemhez” – közölte a Kisvárda balátlövője.

Érzése szerint a második találkozón sokkal összeszedettebb volt a társaság, amelyen látszott, hogy átbeszélték, letisztázták az egy nappal korábbi tapasztalatokat. Hozzáfűzte, a legfontosabb, hogy a világbajnok előtt megfelelően összeszokjanak, és kezdő lépésnek ez elég jó volt.

A magyar válogatott a világbajnokságon Helsingborgban csütörtökön Paraguayjal, szombaton Kamerunnal, két nappal később pedig Montenegróval találkozik a csoportkörben.

Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.