A válogatott szövetségi kapitánya szerint fejben dőltek el a dolgok, ennek tulajdonítja a vereséget

2023.12.05. 11:20
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint fejben dőltek el a dolgok, és a második félidő elején a támadójáték akadozására fókuszálva esett vissza a magyar női kézilabda-válogatott addigi kiváló teljesítménye, ezért kapott ki Montenegrótól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, hétfőn Helsingborgban.

A szövetségi kapitány az interjúzónában értékelve azt mondta: az első játékrészben nem látta jelét annak, ami a fordulás után bekövetkezett. A magyarok 10–7-es előnyben voltak a szünetben, végül azonban 24–18-ra kikaptak.

Azt beszéltük az öltözőben, hogy amit addig csináltunk, azt folytassuk. Arról is beszéltünk, hogy a mérkőzések többsége a második félidő első tíz percében dőlt el, sajnos pont ebben a periódusban nem voltunk élesek. A kialakított helyzeteket nem sikerült góllal befejezni, a védekezésben pedig azzal foglalkoztunk, hogy elöl nem sikerült, és nem azzal, ami a feladat lett volna

– fejtette ki. Mint mondta, gyorsan elfogyott a szünetig kiharcolt háromgólos előny, amikor a rivális átvette a vezetést, onnan szárnyalt, együttese pedig bármit csinált, semmi nem sikerült. Kiemelte: játékosai tudták, mit akarnak, óriásit küzdöttek, ám a második félidőben nem volt jó a válogatott játéka.

Golovn Vlagyimir
Golovn Vlagyimir
Fotó: MTI

A folytatásra nézve azt mondta: remény mindig van, de nem lesz egyszerű, mivel a következő ellenfelek sem gyengék, a következő két napban a jelenlegi lelkiállapotból ki kell jönni. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: fejben dőltek el a dolgok.

Amikor jobban játszottunk, ment a támadójátékunk, aztán elkezdett akadozni, mi pedig azzal foglalkoztunk, hogy miért nem ment a támadásunk, ezáltal kevésbé törődtünk a védekezéssel. Ennek volt köszönhető a sok hiba, utána már lyukas volt a védekezésünk a beálló körül

– mutatott rá a vereség okára Golovin.

A szünetig védekezésben és támadásban egyaránt remeklő Papp Nikoletta szerint a második félidőben a kihagyott helyzeteken kezdtek el görcsölni.

„Ezt átvittük a védekezésbe is, amik az első félidőben működtek, azok ezután már nem jöttek össze: ütemre nyitogattuk a falat a beállónak. Ezeket az első félidőben szépen tudtuk tartani, csak aztán az ellenfél kapusa belemászott a fejünkbe a ziccervédésekkel, és ezen nem tudtunk túllendülni” – fejtette ki a háromszor eredményes jobbátlövő a mérkőzés legjobbjának választott, 16 védést bemutató Marta Batinovic kapcsán.

Nehéz úgy védeni, ha nincs előtted védekezés, kicsit cserben hagytuk Böde-Bíró Blankát is, ott már nagyon nehéz dolga volt neki is, mert folyton kapta a ziccereket

– árulta el a visszaeső kapusteljesítmény okát.

A csütörtökön Paraguayt, szombaton pedig Kamerunt fölényesen legyőző magyar válogatott a hétfői vereségével két ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki.

A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig – amelynek még nincs kvótája vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtező tornák egyikén.