Csődközelbe került a többszörös BL-győztes klub, a csapat sztárja összetört

2024.01.16. 09:05
A norvég újságok értesülése szerint csődveszély fenyegeti a női kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő Vipers Kristiansandot.

A klubigazgató, Benedicte Löyland nem tagadta, hogy a helyzet kritikus, és azt is elismerte, hogy a következő hetek a túlélésről szólnak majd a klubnál.

A kaotikus állapotokat jól mutatja, hogy a játékosok hétfőn négy órán keresztül telefonálgattak, hogy kapcsolataik révén pénzügyi segítséget találjanak, írja a Nemzeti Sport Online.

„Elég nehéz a helyzet. Elsősorban nem a saját munkámat féltem, hanem az jár a fejemben, mekkora csapás lenne a városnak és a helyi gyerekeknek, ha nem találnánk megoldást. Gombóc van a torkomban, a sírás kerülget” – nyilatkozta a Vipers sztárja, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Katrine Lundét, aki 2010 és 2015 között a Győr csapatát erősítette.

A probléma hátterében a BL-szerepléssel összefüggő utazási költségek megugrása, valamint a támogatók, üzleti partnerek saját gazdasági nehézségei állnak, állítja Benedicte Löyland.

Azt már eldöntötték a klubvezetők, hogy meghúzzák a nadrágszíjat, de a játékosok fizetéséhez állítólag még nem nyúltak hozzá, senki nem kapott még olyan hírt, hogy csökken a fizetése.

A Vipers tíz forduló után csupán a negyedik helyen áll a BL B csoportjában, egy ponttal előzi meg a nyolc ponttal álló Ferencvárost.