új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lezajlott a két válogatott bemutatása a telt házas Lanxess Arénában, előbb a házigazda németek, majd a magyar válogatott játékosai léptek pályára. A mieink közül Máthé Dominik sem játszhat térdsérülés miatt. 

    Pillanatokon belül kezdünk.  

  • A délutáni, majd kora esti mérkőzéseken előbb Izland legyőzte Horvátországot, majd a francia válogatottat ugyan megdolgoztatta Ausztria, de végül az olimpiai címvédő franciák győztek – ezzel pedig elődöntőbe jutottak, biztosan a csoport első helyén. 

    Részletek alább

  • A mérkőzést két norvég játékvezető, nevezetesen Lars Jorum és Kleven Havard fogják vezetni. Az európai szövetség delegáltjai pedig a dán Jan Kampman és a szlovén Janko Pozeznik lesznek. 

  • Rosta Miklós, a magyar kézilabda-válogatott beállója gyermeke születése miatt utazott haza Magyarországra. 

    Kisfia hétfő reggel, 9 óra 13 perckor látta meg a napvilágot, aki szintén a Miklós nevet kapta.

    A kézilabdázó hozzátette: szerencsére a baba és az édesanya is egészséges, így már hétfő délután útnak indult, hogy estére visszaérjen Kölnbe, és a helyszínen buzdítsa társait. Pályára lépni viszont még egészen biztosan nem fog, mivel nem lesz a keret tagja. 

  • A Bild beszámolója szerint a német kézilabda-válogatott több játékosa is influenzás, megfázásos tünetekkel bajlódik, így a csapat egyik legnagyobb sztárja, Juri Knorr betegen játszott az elmúlt két mérkőzésen – Izland és Ausztria ellen. A Rhein-Neckar Löwen irányítója szerint az elmúlt két-három napban megfázott, rengeteg gyógyszert szedett be gyógyulása érdekében, és immár úgy érzi: hamarosan újra százszázalékos lesz, és csapata rendelkezésére áll hétfő este. 

    Juri Knorr
    Juri Knorr
    Fotó: Getty Images

    A német kézilabda-szövetség sportigazgatója, Axel Kromer sem aggódik túlságosan a helyzet kapcsán, mivel egyik játékosnak sem voltak olyan súlyosak a tünetei, hogy orvosi segítséget kellett volna igénybe venni. Az egyetlen óvintézkedés, amit fontolóra vettek, hogy megszüntetik a kétszemélyes elszállásolást, hogy aki már megfázott, ne fertőzze tovább társait. 

  • A német és magyar férfi kézilabda-válogatott a korábbiakban 11 alkalommal találkozott, amelyekből hétszer a németek kerültek ki győztesen. A magyar válogatott az eddigiekben háromszor győzte le riválisát, míg egy alkalommal döntetlen született – 2022. március 19-én, barátságos mérkőzésen. 

    Az előzetes esélyek alapján ezúttal is a német válogatott a mérkőzés esélyese, de azt már tudjuk, hogy Chema Rodríguez válogatottja már többször is esélytelenebbként aratott bravúrgyőzelmet a kontinenstornán.

  • Ligetvári Patrik, a magyar válogatott balátlövője szerint a Németország elleni mérkőzés egyik kulcsa a kapusteljesítmény lesz, mivel a házigazda csapat legnagyobb erőssége a kapuspárosa. A magyar válogatott ugyan vereséggel kezdte a középdöntőt Ausztria ellen, de szombaton, Horvátországot bravúrosan legyőzve javított, így még mindig elérhető közelségben van az elődöntő. 

    Ehhez nagyon fontos lenne felülmúlni a német válogatottat, amely cél érdekében elengedhetetlen lesz az a csapategység, amit Horvátország ellen mutatott válogatottunk. 

    Az lenne a legkedvezőbb számunkra, ha megvernénk a németeket, és bejutnánk az elődöntőbe. Ez a csapat célja, ezért küzdünk hétfőn, de nyilván mindent meg fognak tenni ellenünk, hogy ez ne így legyen. Ráadásul több mint húszezer ember fog ellenünk szurkolni az arénában. De ettől nem riadunk meg

    – magyarázta a mérkőzés előtt a védekezőspecialista. Minden további részlet alább.

  • A 2024-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik mérkőzésén a magyar válogatott Németországgal találkozik Kölnben. A 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson Chema Rodríguez együttese tovább harcol a legjobb négybe kerülésért, míg a házigazda német válogatott is hasonló célokért küzd, így szoros mérkőzésre van kilátás. 

    Tartsanak percről percre frissülő közvetítésünkkel, és nem maradnak le a kulcsfontosságú találkozó egyetlen fontos pillanatáról sem. Kezdünk!