Hátba szúrták kézilabdázóinkat! – kifakadt Kubatov Gábor a közösségi médiában

PAP 5153
2024.01.22. 20:08
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a közösségi médiában posztolt bejegyzésében tudatta, hogy a női kézilabdacsapat egyik szponzora, a Mahart Passnave Kft. váratlanul szerződést bontott a klubbal. Az elnök elmondta, ennek súlyos jogi következményei lesznek.

A Ferencvárosi TC elnökének bejegyzése alapján a Bényi Szabolcs vezette Mahart Passnave Kft. felbontotta szponzorszerződését az FTC Rail-Cargo Hungaria női kézilabdacsapatával, amelyet azzal indokolt, hogy a csapat teljesítménye a tavaly márciusban, 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett.

Kubatov Gábor emlékeztetett, ennek semmilyen alapja nincs, mivel azóta sokkal jobb lett a klub női kézilabdacsapata. Mint ismert, tavaly júniusban az FTC az MVM Dome-ban rendezett Bajnokok Ligája négyes döntőjében örökké emlékezetes teljesítménnyel fináléba jutott, megnyerte a Magyar Kupát, azóta pedig magabiztosan és hibátlanul vezeti a bajnokságot a Győr előtt. 

Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív. Biztosak lehetnek benne, hogy semmit nem engedünk az elveinkből és a megkötött szerződésből, és jogi eljárást kezdeményezünk

– írta Kubatov Gábor posztjában, valamint hozzátette, hogy a Mahart Passnave döntéshozói igen tájékozatlanok. Ezzel a jogtalan döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését, valamint jól látszik, hogy fogalmuk sincs az eredményeikről, és arról, milyen jó hírét viszik hazánknak itthon és külföldön egyaránt. 

A klubelnök posztjában még arról is írt, hogy a Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről. Kubatov Gábor egy képet is mellékelt, amelyre a „Bényi Szabolcs hátba szúrta kézilabdázóinkat” feliratot szerkesztette.

(Borítókép: Kubatov Gábor 2023. július 26-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)