Szünetelteti pályafutását a magyar bajnokcsapat klasszisa, talán vissza sem tér

2024.01.24. 08:17
Stine Oftedal háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok irányító a szezon végén távozik a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától.

A 32 éves játékos kedden a klub közösségi oldalán jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését.

Hozzátette, nem igazol másik csapathoz, szünetet tart a pályafutásában, de nagyon valószínű, hogy ezzel véget is ér a karrierje.

„Kicsit azért szeretném még nyitva tartani ezt az ajtót. Sok játékost láttam, aki visszavonult, de annyira hiányzott neki, hogy talált egy másik megoldást, hogy folytathassa. De egyelőre az tűnik a leghelyesebbnek, ha végleg befejezem. Itt, ebben a klubban, és profiként is” – jelentette be.

Oftedal 2017-ben szerződött Győrbe, azóta a Bajnokok Ligáját kétszer, a magyar bajnokságot négyszer, a Magyar Kupát háromszor nyerte meg az ETO-val, írja az MTI.

A klasszis irányítónak olimpián még nem sikerült aranyérmet nyernie, bronzéremből viszont kettő is van neki az ötkarikás játékokról.

A Sport TV-nek adott exkluzív interjúban Oftedal arról is beszélt, hogy belekóstolhattak a magyar kézilabda-kultúrába, amit „csodálatosnak” nevezett. Meglátása szerint egy teli norvég aréna meg sem közelít egy zsúfolt magyart.

„Várom, hogy ne kelljen annyira önzőnek lennem, amennyire egy sportolónak muszáj lennie. Nagyon várom, hogy ez a nyomás végre lekerüljön rólam” – zárta gondolatait a szupersztár, aki azt is elmondta, nagyon elégedett mindazzal, amit elért pályafutása alatt, és picit szeretne közelebb lenni párjához, a szintén kézilabdázó, német válogatott Rune Dahmkéhoz, valamint a családjához és a barátaihoz.