Román csapat vetett véget a Győr hibátlan menetelésének a kézi BL-ben

2024.02.03. 19:47
A Győri Audi ETO KC hibátlan Bajnokok Ligája-menetelését a CSM Bucuresti ellen hazai pályán elszenvedett vereség törte meg a csoportkör 12. fordulójában. Annak ellenére, hogy hétgólos hátrányból visszakapaszkodott, a véghajrában a román ellenfél felülkerekedett a magyar csapaton, és végül 26–24-re győzni tudott.

Meglepte a Győrt a román csapat, ugyanis az első pillanattól kezdve elképesztő összhangban és szinte hiba nélkül játszottak a bukarestiek: legfőképpen a korábbi Rába-parti kapus, Laura Glauser védéseinek, az abból induló lerohanásnak és a hatékony támadásbefejezéseknek köszönhetően rendre ők szerezték a vezető találatot. Sőt a 12. percben már hárommal is elhúztak, ami után érkezett is Ulrik Kirkelytől az időkérés.

De ez sem hozott fordulatot, a félidő hajrája előtt már hétgólosra duzzadt a zöld mezesek hátránya, ugyanis semmilyen taktikai húzás nem bizonyult eredményesnek támadásban, hátul pedig sem a védelem, sem a kapusteljesítmény nem volt megfelelő. Még a hosszú gólmentes percekből sem tudott előnyt kovácsolni az ETO, csupán annyira volt elég, hogy nem dőlt el a találkozó (15–9).

Sok kérdés övezte Stine Oftedal első félidei hiányát, a szünetben viszont kiderült, hogy kisebb sérülés miatt biztosan nem léphet pályára, ez pedig megpecsételte a magyar csapat sorsát.

A hibák ellenére a második játékrészt lendületesebben kezdte az ETO, a néhány jó megoldás viszont csak arra volt elég, hogy 45 percnyi játék után két gólt lefaragjanak a félidei hátrányból. Ezután azonban megmutatta a Győr, hogy miért is a világ egyik legjobb csapata: a véghajrá előtt magára talált, és 8–2-es sorozatot produkált, ami azt eredményezte, hogy 4–4 után először ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. A véghajrában a lélektani fölény ellenére azonban ismét csak a románok tudtak megújulni: két gólt szereztek, amire már nem érkezett magyar válasz.

A vendégek 26–24-re megnyerték a találkozót, ami a győri veretlenségi sorozat végét jelentette, a csoportelsőséget viszont nem befolyásolja. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 12. forduló

  • Győri Audi ETO KC–CSM Bucuresti 24–26 (9–15)

vasárnap

  • 14:00 BietigheimDVSC Schaeffler
  • 16:00 Rapid BucurestiFTC-Rail Cargo Hungaria

(Borítókép: Krizsán Csaba/MTI)