A Veszprém a szünet után nagyot ment, és simán nyert Montpellier-ben

2024.03.01. 07:58
A Telekom Veszprém 37–31-re nyert a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, csütörtökön. A magyar együttes a záró körben hazai környezetben biztosíthatja be negyeddöntős részvételét, amennyiben legyőzi a címvédő német SC Magdeburgot.

A bakonyiak keretéből ezúttal Gasper Marguc, Ignacio Biosca García és Nagy Benedek maradt ki – kezdte összefoglalóját a Magyar Távirati Iroda.

Az olimpiai, világbajnok és Európa-bajnok francia Nedim Remili remekül kezdett honfitársai ellen, gólokkal és gólpasszokkal segítette a vendégcsapatot, amely a nyolcadik percben már 5–2-re vezetett.

A folytatásban is rendkívül hatékony volt a magyar bajnoki címvédő támadójátéka, és amikor már öt találattal vezetett, a házigazdák időt kértek. Egyre jobb volt a védekezés és Rodrigo Corrales kapusteljesítménye is, ezért meglepetést jelentett, hogy a cseréket követően a Montpellier sorozatban háromszor betalált, ezzel felzárkózott 12–10-re.

A továbbiakban egy ideig felváltva születtek a gólok, majd a franciák 4–0-s sorozattal zárták az első félidőt. Hiába játszott sokkal jobban a Veszprém az első 14 percben, a szünetben 18–17-es hátrányban volt.

A második felvonás elején visszatért a bakonyiak kezdősora, amely ebben az időszakban is olyan fölényben volt, mint a meccs elején. A Veszprém 7–1-es sorozattal 26–21-re elhúzott, és Momir Ilics vezetőedző ezúttal óvatosabban cserélt, így csapata másodszor már nem herdálta el az előnyét, s magabiztosan győzött.

Mikita Vajlupov nyolc, Nedim Remili hét, Omar Jahja hat góllal, Rodrigo Corrales tíz, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez.

A házigazdáknál Sebastian Karlsson ötször talált be, Remi Desbonnet öt, Charles Bolzinger két védéssel zárt.

A két csapat 18. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 13. sikere. A tíz győzelemmel és három vereséggel álló Veszprém egy hét múlva a címvédő német SC Magdeburgot fogadja a csoportkör utolsó fordulójában, és amennyiben azt a meccset is megnyeri, negyeddöntőbe jut, és nem kell pályára lépnie a rájátszás első fordulójában.

A hat sikerrel, egy döntetlennel, illetve hat vereséggel rendelkező, csoportjában hatodik helyen álló, és már szintén továbbjutott Szeged jövő szerdán a francia Paris Saint-Germain otthonában lép pályára.

(Borítókép: Nedim Remili a lengyel Orlen Wisla Plock elleni BL-csoportmérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. október 19-én. Fotó: MTI / Vasvári Tamás)