A Ferencváros kettős sikerrel jutott európai kupasorozat elődöntőjébe

2024.03.30. 20:31
A Ferencváros elődöntőbe jutott a férfikézilabda-Európa-kupában, mivel 31–28-ra nyert a szlovák Tatran Presov otthonában a negyeddöntő szombati visszavágóján – számolt be róla az MTI.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt házigazdaként 32–29-re nyerte meg az FTC, amelynek ellenfele a görög Olympiakosz lesz a legjobb négy között.

A vendégek keretéből Ónodi-Jánoskúti Máté, Prainer Viktor és Szepesi Zsombor hiányzott.

Az első félidőben 17 percig felváltva születtek a gólok, majd az FTC több mint tíz percig nem talált a hálóba. Ezt a házigazdák a csereként beállt Győri Kristóf bravúros védései miatt nem tudták igazán kihasználni, de a szünetben két góllal vezettek. A Ferencváros a 16. percben még 10–9-es előnyben volt, az első félidőből hátralévő időben azonban egyetlenegyszer talált be, mivel a szlovákoknál Igor Csuprina is remekül védett.

A szünet után háromgólos hátrányból fordított a Ferencváros, majd megúszott egy kettős emberhátrányt. A Tatran csakhamar ismét kettővel vezetett, ám ekkor következett a meccs újabb, egyben utolsó fordulata: az FTC egy 6–1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést és a párharcot.

Nagy Bence hét, Imre Bence öt góllal, Győri Kristóf tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Pavel Hernández kilenc, Marko Davidovics öt alkalommal talált be, míg Csuprina 11 védéssel zárt.

A harmadik számú európai kupasorozat elődöntőjének első mérkőzéseit április 20-án vagy 21-én, a visszavágóit egy héttel később rendezik.

Férfikézilabda-Európa-kupa

negyeddöntő, visszavágó:

Tatran Presov (szlovák)–FTC-Green Collect 28–31 (13–11)

lövések/gólok: 41/28, illetve 47/31

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 1/1

kiállítások: 8, illetve 12 perc

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 63–57-es összesítéssel.