Nem bírt egymással a bronzért küzdő FTC és Tatabánya

2024.04.07. 21:12
Az Európa-kupa-elődöntős Ferencváros döntetlent játszott vendégével, a Tatabányával a férfi kézilabda NB I harmadik helye szempontjából fontos vasárnapi mérkőzésen.

A találkozót megelőzően a Tatabánya harmadik, a Ferencváros negyedik volt a tabellán, az egy meccsel kevesebbet játszott fővárosiak lemaradása egy pont volt – emelte ki a találkozóval kapcsolatban a Magyar Távirati Iroda.

A vendégek kezdték jobban a találkozót (4–7) – amelyet a helyszínen tekintett meg Chema Rodríguez, az olimpiai kvótás férfi válogatott szövetségi kapitánya –, majd a vendéglátók percei és fordítása következett egy 8–1-es periódussal (12–8). Az első félidő hátralevő része kiegyenlített volt, a szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

A fordulást követően is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a záró öt percre fordulva 25–25 volt az állás. Az utolsó percen belül egygólos előnynél támadhatott a Tatabánya, ám Imre Bence labdaszerzése és találata pontosztozkodást eredményezett.

A hazaiak kapusa, Győri Kristóf 12, a gólt is szerző vendég hálóőr, Bartucz László 14 lövést védett. A ferencvárosi Bognár Alex a mérkőzés legeredményesebbjeként nyolcszor talált be, a Tatabányát erősítő Juhász Ádám hét, Cristian Ugalde hat gólt szerzett.

A Ferencváros immár nyolc bajnoki óta veretlen, a tabellán maradt az egy pont különbség a két csapat között. Az FTC következő két bajnokiját a Szeged és Veszprém ellen játssza, a Tatabánya már nem találkozik a két élcsapattal – jegyezte meg az MTI.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
21. FORDULÓ
FTC-Green Collect–MOL Tatabánya KC 27–27 (15–14)