2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00 ÉLŐ
Szlovénia 0
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Elek Gábor: Ilyen végkifejletről álmodni nem mertem volna

2024.05.24. 10:31
Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, az Esztergomi Vitézek együttesének szakmai igazgatója az élvonalba jutást követően beszélt érzéseiről. Többek között elmondta, hogy álmodni sem mert ilyen végkifejletről, és pályafutásának egyik legkülönlegesebb szezonja volt az idei.

Szenzációs idény, fantasztikus végkifejlettel – ezzel a mondattal kezdődött az a sajtóközlemény, amelyet az Esztergomi Vitézek csapat juttatott el szerkesztőségünknek. 

Ugyanis így lehetne jellemezni az elmúlt hónapok történéseit az esztergomi női kézilabdázóknál. A tavaly nyár óta  Elek Gábor  szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző irányításával készülő Vitézek együttese eredetileg a harmadosztálynak megfelelő NB II-ben kezdte volna el bajnoki szereplését, ám a hazai sportági szövetség adminisztratív döntése értelmében az NB I/B-be kapott besorolást – de a klub itt sem állt meg, kiharcolta az élvonalbeli szereplést.

Az Esztergom 29 eddigi másodosztályú mérkőzéséből 25-öt megnyert és mindössze négyet veszített el, a legkevesebb gólt kapta a 16 csapatos ligában, az elmúlt hétvégén, az utolsó előtti fordulóban Orosházán aratott elképesztő győzelmével pedig matematikailag is biztossá vált, hogy az esztergomi csapat a második helyen végez, és ősztől az NB I-ben szerepelhet.

„Óriási, nagyszerű, nagyon jó. Sok minden kavarog bennem… – próbálta szavakba önteni érzéseit Elek Gábor. – Mérhetetlen büszkeséggel tölt el, hogy sikerült megtartani a második helyet, hatalmas hőstettnek gondolom. Az egész régió, a város, az önkormányzat, a szurkolók, a vezetőink sikere ez, mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, mert tényleg egy rendkívül alkotó közegben dolgozhattunk.”

A 2021-es tokiói olimpián a magyar női válogatott is irányító, a Ferencvárossal 2008 és 2023 között két bajnokságot, három Magyar Kupát, két KEK-et és Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyerő szakember hangsúlyozta, nagyon hosszú volt az idény, a végén már folyamatosan jöttek a sérülések.

„Több felemelő pillanat is volt az elmúlt hónapokban” – folytatta a visszatekintést a szakmai igazgató

Az első telt házas meccs, ami nagyon meglepő és hirtelen jött, ugyanakkor roppant felemelő volt a szeretet, ami körülvett minket. A Magyar Kupa-menetelésünket is szeretném kiemelni és a legutóbbi, orosházi mérkőzésünket is, mert a második félidőben már-már a lehetetlenség határát súroltuk, de meg tudtuk csinálni. Összességében nézve, a teljes idényben ez, a csapat szíve volt a leginkább csodálatraméltó. Különleges ez az idény a szakmai pályafutásomban. Nagyon rég dolgoztam alacsonyabb osztályban, szóval ez tulajdonképpen nekem ismerkedés is volt valami újjal, ilyen végkifejletről viszont álmodni nem mertem volna.

A Vitézek május 25-én délután 16 órától hazai pályán zárja az idényt a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.