2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

A Szeged eljárást kezdeményez Ligetvári Patrik és a mérkőzést vezető bírók ellen

2024.05.25. 16:08
Az OTP Bank-Pick Szeged fegyelmi eljárást kezdeményez a Veszprém védőspecialistája, Ligetvári Patrik ellen, miután a pénteki bajnoki döntő első összecsapásán a Tisza-partiak irányítója, a magyar válogatott játékossal ütközött és súlyos sérülést szenvedett – számolt be a klub honlapján.

A bajnoki döntő első mérkőzésén a szlovén irányító, Dean Bombac súlyos fejsérülést szenvedett, ami után kürházi ellátásra szorult. Mint a közleményben kiderült, a szerdai visszavágót sem tudja vállalni. 

Kezdjem a jó hírrel, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma 

– nyilatkozta dr. Szabó István csapatorvos a szegedik weboldalán.

„Klubunk eljárást kezdeményez majd a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük.”

Ahogy arról már beszámoltunk: a play off első mérkőzésén a Veszprém magabiztos, hétgólos győzelmet aratott. A visszavágó szerdán, a Pick Arénában kerül megrendezésre, amennyiben a bakonyiak nyernek, történetük 28. bajnoki győzelmét húzzák be, de ha a Szeged nyer, harmadik mérkőzésen dől el a cím sorsa.