2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00 ÉLŐ
Georgia 1
Portugália 0
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00 ÉLŐ
Csehország 0
Törökország 0

Ez első négy percben a buszon maradtunk – az ETO edzője a BL-elődöntőről

2024.06.01. 18:14
Hullámvasutazással ért fel, de a Győri ETO végül behúzta az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-elődöntőjét. A találkozót követően Estelle Nze Minko, a zöld-fehérek irányítója is csak annyit tudott mondani, néha fogalma sem volt, mi történik a pályán, csak fogösszeszorítva rohantak az előny megőrzéséért. A csapat vezetőedzője, Per Johansson úgy fogalmazott, az első percekben érzésre a buszon maradt a csapata, de örül annak, ahogyan ezt követően menedzselni tudták a mérkőzést.

„Ez első három-négy percben a buszon maradtunk, de boldog vagyok azzal, ahogy ezt követően lehoztuk az egész félidőt – értékelte az ETO drámai sikerét a csapat vezetőedzője, Per Johansson, aki a csapategységet emelte ki elsőként a feltámadáshoz vezető útból. – Nagyszerű volt, ahogy növeltük a különbséget, sokat blokkoltunk, rengeteg lehetőségünk volt, és több helyünk lett, ahogy egyre gyakrabban használtuk a keresztmozgásokat. A szünet után aztán rengeteget szenvedtünk az Esbjerg hét a hat elleni játékával. Tudtuk, hogy nagyszerű ellenfél, és soha nem adja fel. Persze, nem jó, hogy a végén eladtuk a labdát, de ott volt Sandra Toft, aki megmentett minket. Arról beszéltünk korábban, hogy szükségünk van a kapusainkra, a visszarendeződésre, és ez volt a kulcs. Huszonhárom gólon tartottuk az ellenfelet, szerintem ez nagyszerű. Apróságok döntöttek a végén” – idézte a szakvezetőt a győri klubhonlap. 

A vereség ellenére Jesper Jensen, az Esbjerg szezon végén leköszönő vezetőedzője sem tűnt túl szomorúnak. Inkább igyekezett onnan közelíteni a látottakat, hogy kifejezetten színvonalas, kemény csatára tudták kényszeríteni az ötszörös BL-győztest. 

Kiélezett és magas színvonalú mérkőzést játszottunk, jól kézilabdáztunk. Amikor taktikát váltottunk, megvolt az esélyünk, de több helyzetet is kihagytunk, Sandra Toft nagyszerűen védett, aminek dán szövetségi kapitányként örülnék, de most természetesen nem. Mindent megpróbáltunk, de nem éltünk a kínálkozó lehetőségekkel, és a győriek meg tudták őrizni az előnyüket 

– fogalmazott a dán. 

„Őrült mérkőzést játszottunk, rengeteg fordulattal – értékelt lapunknak a győzelmet jelentő, 24. győri találatot szerző  Kari Brattset Dale,  az ETO beállója. – Sokáig irányítottuk a mérkőzést, majd a hajrára kicsikét elfáradtunk. A győzelem kulcsa a csapatjáték, a hit és az akarás volt. A döntő is kemény csata lesz, mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Boldogok vagyunk a szombati győzelem miatt, de sikerre éhesen kell játszanunk a vasárnapi fináléban is.”

Rendhagyó mérkőzésen van túl Line Haugsted, aki remek védekezéssel járult hozzá a győri sikerhez – épp a jövő évi csapata ellen. Ám mint az Indexnek mondta, nem hagyta, hogy ez az aprócska tény kizökkentse az elődöntőben. 

„Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel nyertük meg a mérkőzést – mondta a Győr dán védője. – Színvonalas találkozón vagyunk túl, nagyon kemény munkát végeztünk elöl és hátul is. Sokszor ketten állítottunk meg egy támadót, ezáltal nehezen tudták feltörni a győri falat. Nem számít, ki lesz az ellenfél, mindent beleadunk azért, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Teljes szívből, igazi csapatként kell küzdenünk a vasárnapi döntőben. Sokszor játszottam dán csapat ellen, az érzelmeket sikerült kordában tartanom. A mostani különleges alkalom volt, mivel nyártól az Esbjerg játékosa leszek, de még a kisalföldi együttes sikeréért harcolok.”

„Nagyon boldog vagyok, szinte ki sem tudom fejezni, mennyire – nyilatkozta az Indexnek Bruna de Paula, az ötszörös BL-győztes irányítója. – Még nem tudom felfogni, hogy vasárnap a BL-serlegért játszunk. A lényeg, hogy megnyertük az elődöntőt, ami a legfontosabb. Büszke vagyok a csapatomra. A döntő sokkal nehezebb lesz, biztos vagyok abban, hogy mindkét fél meg akarja nyerni az aranyat. Még egyszer mindent bele kell adnunk, hogy haza tudjuk vinni a trófeát. Szükségünk lesz a szurkolókra, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak.”

„Őrületes meccs volt, nem tudom, mi történt a második félidőben – fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón az ETO honlapja szerint Estelle Nze Minko. – Néha úgy éreztem, hogy csak kapjuk a gólokat, aztán egyet lövünk, utána keményen küzdünk, ők pedig megszakadnak. Mindent megpróbáltunk, ugyanakkor igazi hullámvasút volt. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, és örülök, hogy megcsináltuk” – tekintett előre a francia irányító. 

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, négyes döntő, Budapest:

Elődöntő

A vasárnapi program

döntő:

  • 18.00: Győri Audi ETO (magyar)–Bietigheim (német)

bronzmérkőzés:

  • 15.00: Metz (francia)–Esbjerg (dán)