2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Mégis távozik Ilics, az új vezetőedzőt kivásárolja szerződéséből a Veszprém

2024.06.03. 15:45
Román sajtóhírek szerint a magyar férfi kézilabda-bajnokság 28-szoros győztese, a Telekom Veszprém kivásárolja szerződéséből a Dinamo Bucuresti vezetőedzőjét, a háromszoros Bajnokok Ligája-aranyérmes spanyol trénert, Xavi Pascualt.

A román Gazeta Sporturilor információi szerint a friss magyar bajnok és kupagyőztes Telekom Veszprém egy évvel kontraktusa lejárta előtt kivásárolja szerződéséből a bukaresti csapattal román bajnoki címet és kupát ünneplő, valamint az Európa-liga négyes döntőjébe jutó Xavi Pascualt.

A lap arra is kitért, hogy az 56 éves spanyol szakember négy évre ír alá a bakonyiaknál, kivásárlási díjként pedig 200 ezer eurót fizet a román klubnak.

„Sehogy sem tudjuk megtartani, és erkölcsileg sem lenne helyes. Magyarországon több pénzt kap az igazolásokra, és már több Barcelonában nevelt játékosa van a csapatban. Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Javasoltak nekünk valamit, de azt akarjuk, hogy teljes egészében kifizessék. Meggyőződésem, hogy a Veszprémmel is sikerül megnyernie a Bajnokok Ligáját, figyelembe véve az ott épülő projektet, és azt, hogy mennyi pénzt hajlandóak befektetni” – mondta Ionut Popa, a Rosta Miklóst is foglalkoztató CS Dinamo Bucuresti elnöke.

A lap úgy tudja, hogy a 30 ezer eurós (közel 12 millió forintos) fizetés mellett szerződésében az áll, hogy két éven belül Bajnokok Ligáját kell nyernie. A GSP azt is megszellőztette, hogy a horvát válogatott játékos, Luka Cindric is követi korábbi edzőjét. 

Mint arról mi is beszámoltunk, a Veszprém nem jutott a kölni BL négyes döntőjébe, miután az első mérkőzést követő egygólos sikert idegenben ötgólos vereség követte, így a csapat 64–60-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A kudarc miatt a veszprémi szurkolótábor először tüntetést szervezett Momir Ilics és Gulyás Péter szerződésének meghosszabítása ellen, majd további tiltakozásukat kifejezve a Szeged elleni bajnoki döntő első felvonására feketében érkeztek. 

A Telekom Veszprém vezetősége azonban nemrégiben kiállt a szerb tréner mellett. A klub közösségi oldalán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán azt írta: „a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi”.

A három évvel ezelőtt kinevezett szakvezető páros szerződése az idény végén jár le. 

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként – számos egyéb trófea mellett – a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot tizenegyszer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege. A spanyol tréner utódja a korábbi bakonyi edző, David Davis lehet.