2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Hat év után távozik a Telekom Veszprém vezérigazgatója

2024.06.05. 13:48
Csík Zoltán távozott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztjáról, utódja Bartha Csaba lett – jelentette be a klub közleménye alapján a Magyar Távirati Iroda.

A klub szerdai közleménye szerint Csík 2018 tavaszán került a gazdasági társaság élére, az elmúlt szezonokban számos kiemelkedő eredmény – három bajnoki cím, öt Magyar Kupa-győzelem, Bajnokok Ligája-ezüstérem – született az irányítása alatt, most azonban új szakmai kihívások elé néz.

Bartha tevékenykedett már a Debrecen labdarúgócsapatának sportigazgatójaként, az Újpest FC ügyvezetőjeként, a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökeként, hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ, továbbá a Sportági Intézet igazgatója. Több alkalommal is becsatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság munkájába stratégiai felső vezetőként. Az ETO a bajnoki címek és kupasikerek mellett három BL-győzelmet aratott az ő elnöki időszakában.

Örömmel mondtam igent a felkérésre, óriási megtiszteltetés számomra, hogy vezérigazgatóként a csapattal nagy célokért küzdhetünk mind a hazai kupában és bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. A Bajnokok Ligájában nem titkolt célunk szintet lépni és a végső győzelemért harcolni, erre a klubot múltbéli eredményei kétségkívül régóta predesztinálják

– nyilatkozta az MTI által idézett Bartha.

A bakonyiak idén is megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, de a BL-ben a tavalyi szezont követően most sem jutottak a négyes döntőbe. Ezt követően a szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetőket, hogy ne hosszabbítsák meg Momir Ilic vezetőedző és Gulyás Péter másodedző lejáró szerződését.

A Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt május elején távozott posztjáról.

Hétfőn két román sportportál, a fanatik.ro és a gsp.ro is tényként közölte, hogy a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém vezetőedzője. A szakvezető ugyancsak hétfőn bejelentette, hogy távozik a román bajnok Dinamo Bucuresti együttesétől – idézte fel az MTI.