2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország 4
Georgia 1

A Győrnek egy, a Ferencvárosnak két román csapattal kell meccselnie a Bajnokok Ligájában

2024.06.28. 12:11
A címvédő Győrnek egy, a bajnok Ferencvárosnak két román ellenfele lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A csütörtökön Bécsben rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a győriek találkoznak Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel, az FTC pedig megmérkőzik a román bajnok CSM Bucuresti-tel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Gloria Bistritával. A Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg a győri, Szemerey Zsófia és Vámos Petra új együttese, a francia Metz HB a ferencvárosi érdekeltségű nyolcasba került.

DKRCS20240511004
Fotó: MTI

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Budapesten rendezik.

Az előző idényhez képest, amikor igazi halálcsoportba kerültünk, most inkább hasonló erősségűnek gondolom a két csoportot, de annak azért örülök, hogy csak egy dán riválissal találkozunk majd

– mondta a klub honlapján Allan Heine, az FTC vezetőedzője. Hozzáfűzte, nagy összecsapásokra van kilátás, de a BL-től nem is lehet mást várni. Megjegyezte: biztos benne, hogy szoros, színvonalas meccseket láthatnak majd a szurkolók.

„A Ferencvárosnál csak a győzelem elfogadható, ebben a szellemben küzdünk majd ebben a sorozatban is. Szeretném, hogy a csoport elején, az első két helyen végezzünk, de sok munka vár ránk ehhez” – nyilatkozta. Per Johannson, a BL-címvédő Győr vezetőedzője úgy fogalmazott, szerinte jó csoportba kerültek.

Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk

– mondta a szakvezető. Hangsúlyozta: már nagyon várják, hogy elkezdjék a közös munkát, és nekivágjanak a nyomással teli kemény feladatoknak.

A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása

  • A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)
  • B csoport: Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán)