„Ez a meccs katasztrófa volt, arra viszont tökéletes, hogy visszarántson bennünket a földre”

2024.09.26. 09:46

Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39–30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A Sporting megdolgozott a győzelemért, de ekkora különbségű vereséget talán nem érdemeltünk. A mai mérkőzésünk katasztrófa volt. Arra azonban mégis tökéletes volt, hogy visszarántson bennünket a földre

– nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón a nyáron kinevezett spanyol szakvezető.

Hozzátette, a Sporting megmutatta nekik, hogyan kell egy mérkőzést megnyerni, a vereségért pedig vállalta a felelősséget.

A Veszprém korábban semelyik nemzetközi kupasorozatban nem kapott 23 gólt egy félidő alatt – mint most az első felvonásban –, az összesen beszedett 39 találat pedig negatív klubrekord-beállítás a BL-ben. A mostani idényben két győzelem után ez volt a bakonyiak első veresége a legrangosabb európai kupasorozatban, ráadásul a második félidőben megsérült Ludovic Fabregas vádlija.

„A Sporting nagyon jól játszott és megérdemelte a győzelmet. Nagy különbséggel nyert, természetesen nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel. Nem a mi napunk volt, de ez a Bajnokok Ligája, a sikerhez szükség van tiszteletre és motivációra. Ma nehéz dolgunk volt” – nyilatkozott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beálló.

A veszprémiek Lisszabonból Egyiptomba repülnek, ahol részt vesznek a pénteken kezdődő klubvilágbajnokságon.