Meg nem adott gól és időn túli büntető lett a Szeged végzete Aalborgban

2024.10.16. 20:34
A Szeged 29–28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A Szeged így három győzelemmel és két vereséggel áll, dán ellenfele másodszor nyert, így egy ponttal áll a magyar klub mögött.

A házigazdák 6–5-nél, a tizedik percben vezettek először – és ezt követően már nem is kerültek hátrányba –, ekkor a Szeged nyitott védekezésre váltott, majd Michael Apelgren vezetőedző 9–7-es hátrányban a 15. percben időt kért, és több poszton is cserélt, írta a mérkőzés beszámolójában a Magyar Távirati Iroda.

Nagy nehezen egyenlített a Szeged (11–11) – amelyből ezúttal Nagy Martin és Janus Dadi Smárason hiányzott –, utána azonban újra hibákat követett el a csapat, amit a dánok egy 4–1-es sorozattal használtak ki, de a szünetben csak 16–15-re vezettek, mert a vendégek jobban hajráztak.

A második félidő elején Sebastian Frimmel góljaival tarották magukat a vendégek – az első 13 percben négyszer talált be az osztrák balszélső –, majd Bodó Richárd két góljával zárkóztak vissza mínusz egyre, ám az 53. percben az addigi legnagyobb különbség, négy találat volt a csapatok között (27–23). A nagyszerűen küzdő csongrádiak némi meglepetésre egy 4–0-s szériával egyenlítettek, így az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött. Jack Thurin büntetőből betalált, majd

Bánhidi Bence szerzett gólt, amit nem adtak meg, mert szabálytalankodtak vele szemben, a Szeged időn túli hétméterese során viszont Frimmel a kapu mellé lőtt,

így együttese pont nélkül maradt (29–28).

Bodó Richárd hat góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Frimmel ötször, Lazar Kukic négyszer talált be, Mikler Rolandnak 12 védése volt. A túloldalon Thurin és Buster Juul–Lassen egyaránt ötször volt eredményes, Fabian Norsten kilenc lövést védett.

A két csapat 13. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és két döntetlen mellett hatodszor győzött az Aalborg. A három győzelemmel és két vereséggel álló csongrádiak jövő csütörtökön a norvég Kolstad csapatát fogadják.

Az A csoportban csütörtökön a Telekom Veszprém a dán Fredericia HK együttesét fogadja 18.45-től.