Árpád
-2 °C
4 °C

Lehet a Pécs nélkül női kosárdöntő?

2009.04.20. 15:23
A Szeged a Magyar Kupa elődöntőjében csak ráijesztett a későbbi győztes Pécsre, a bajnoki elődöntőben már ki is ütötte ellenfelét. A 3. meccset Pécsen megnyerve döntős Szeged az Euroliga Final Four-résztvevő Sopronnal játszik a bajnokságért.

Hétfő este elkezdődik a magyar női kosárlabda NB I. döntője, melynek óriási meglepetésre nem résztvevője a Mizo Pécs. Az Euroliga négyes döntőjébe jutott MKB-Euroleasing Sopron ellenfele a pécsieket otthonukban is legyőző Szeviép-Szeged lesz a három győzelemig tartó döntőben.

A döntő programja

Április 20, 18h.: MKB Sopron-Szeviép Szeged
Április 22, 16.30.: Szeviép-Szeged-MKB Sopron
Április 24, 18h.: MKB Sopron-Szeviép-Szeged
Április 26, 17h.: Szeviép-Szeged-MKB Sopron, ha szükséges
Április 28, 18h.: MKB Sopron-Szeviép Szeged, ha szükséges

A Magyar Kupa márciusi elődöntőjében már voltak előjelei a szegedi bravúrnak, a Pécs győzelmével zárult kupasorozatban csak hosszabbításban maradt alul a Szeviép. Azon a mérkőzésen nem csak egyenrangú fél volt a Szeged, de egy hajszállal jobbak is voltak a Pécsnél, és a bajnoki elődöntőben már az eredményt is sikerült a saját javukra fordítaniuk.

Az első meccset elbukták, majd Szegeden 11 ponttal győzve kiegyenlítettek, a mindent eldöntő 3. összecsapáson 12 ponttal verték a hazai pályán a legjobbakat is legyőző Pécset, és óriási meglepetésre bejutottak a döntőbe. A másik ágon a Sopron a kupához hasonlóan a bajnoki elődöntőben is a Seat-Foton Győrt verte, ezúttal két sima meccsen.

A döntőnek a kiváló szegedi teljesítmény ellenére a Sopron az esélyese. „Vesztenivalónk nincs, önbizalmunk annál több – nyilatkozta a ferfikosar.hu-nak Németh Bernadett, a Szeged irányítója. – A Pécs is esélyesnek számított ellenünk, mi pedig ugyanúgy meg fogunk tenni mindent a Sopron ellen is."

A tavaly még a soproniakkal bajnoki címet nyert irányító elmondta, a hazai pályán kiharcolt egyenlítés óriási erőt adott a csapatnak, amely feltüzelve utazott el Pécsre, és meglepte ellenfelét. A Szeged a döntőben sem lesz esélytelen, hiszen a Sopron eddigi egyetlen bajnoki vereségét a Szeviép otthonában szenvedte el, a válogatott kerettag játékos szerint az akkor már Euroliga-elődöntős MKB elleni siker után kezdte elhinni a csapat, hogy nem esélytelen döntőbe jutni.

„A döntőbe csak csapatként harcolva lehet bejutni, ezt mutatta be leendő ellenfelünk, mely nagyon sokat fejlődött védekezésben. Mentálisan is igen erős csapat a Szeged, keményen meg kell majd dolgoznunk a győzelemért" – mondta a soproniak vezetőedzője, Székely Norbert a klub honlapjának.

„Mindenképpen meg kell oldanunk, hogy frissebbek legyünk, mint a kisebb rotációs lehetőségekkel rendelkező szegediek, akiknek ráadásul három kemény meccs kellett, hogy bejussanak a döntőbe. Csapatom készen áll arra, hogy megvédje magyar bajnoki címét.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?