Lehet a Pécs nélkül női kosárdöntő?

2009.04.20. 15:23
A Szeged a Magyar Kupa elődöntőjében csak ráijesztett a későbbi győztes Pécsre, a bajnoki elődöntőben már ki is ütötte ellenfelét. A 3. meccset Pécsen megnyerve döntős Szeged az Euroliga Final Four-résztvevő Sopronnal játszik a bajnokságért.

Hétfő este elkezdődik a magyar női kosárlabda NB I. döntője, melynek óriási meglepetésre nem résztvevője a Mizo Pécs. Az Euroliga négyes döntőjébe jutott MKB-Euroleasing Sopron ellenfele a pécsieket otthonukban is legyőző Szeviép-Szeged lesz a három győzelemig tartó döntőben.

A döntő programja

Április 20, 18h.: MKB Sopron-Szeviép Szeged
Április 22, 16.30.: Szeviép-Szeged-MKB Sopron
Április 24, 18h.: MKB Sopron-Szeviép-Szeged
Április 26, 17h.: Szeviép-Szeged-MKB Sopron, ha szükséges
Április 28, 18h.: MKB Sopron-Szeviép Szeged, ha szükséges

A Magyar Kupa márciusi elődöntőjében már voltak előjelei a szegedi bravúrnak, a Pécs győzelmével zárult kupasorozatban csak hosszabbításban maradt alul a Szeviép. Azon a mérkőzésen nem csak egyenrangú fél volt a Szeged, de egy hajszállal jobbak is voltak a Pécsnél, és a bajnoki elődöntőben már az eredményt is sikerült a saját javukra fordítaniuk.

Az első meccset elbukták, majd Szegeden 11 ponttal győzve kiegyenlítettek, a mindent eldöntő 3. összecsapáson 12 ponttal verték a hazai pályán a legjobbakat is legyőző Pécset, és óriási meglepetésre bejutottak a döntőbe. A másik ágon a Sopron a kupához hasonlóan a bajnoki elődöntőben is a Seat-Foton Győrt verte, ezúttal két sima meccsen.

A döntőnek a kiváló szegedi teljesítmény ellenére a Sopron az esélyese. „Vesztenivalónk nincs, önbizalmunk annál több – nyilatkozta a ferfikosar.hu-nak Németh Bernadett, a Szeged irányítója. – A Pécs is esélyesnek számított ellenünk, mi pedig ugyanúgy meg fogunk tenni mindent a Sopron ellen is."

A tavaly még a soproniakkal bajnoki címet nyert irányító elmondta, a hazai pályán kiharcolt egyenlítés óriási erőt adott a csapatnak, amely feltüzelve utazott el Pécsre, és meglepte ellenfelét. A Szeged a döntőben sem lesz esélytelen, hiszen a Sopron eddigi egyetlen bajnoki vereségét a Szeviép otthonában szenvedte el, a válogatott kerettag játékos szerint az akkor már Euroliga-elődöntős MKB elleni siker után kezdte elhinni a csapat, hogy nem esélytelen döntőbe jutni.

„A döntőbe csak csapatként harcolva lehet bejutni, ezt mutatta be leendő ellenfelünk, mely nagyon sokat fejlődött védekezésben. Mentálisan is igen erős csapat a Szeged, keményen meg kell majd dolgoznunk a győzelemért" – mondta a soproniak vezetőedzője, Székely Norbert a klub honlapjának.

„Mindenképpen meg kell oldanunk, hogy frissebbek legyünk, mint a kisebb rotációs lehetőségekkel rendelkező szegediek, akiknek ráadásul három kemény meccs kellett, hogy bejussanak a döntőbe. Csapatom készen áll arra, hogy megvédje magyar bajnoki címét.”