James kisöpri az NBA-rájátszásból a Detroitot

2009.04.25. 11:06 Módosítva: 2015.05.20. 05:04
A Cleveland már 3-0-ra vezet, miután LeBron James tripla-dupla közelében járva Detroitban vezette sikerre az alapszakasz bajnokát. A Philadelphia két mp-el a vége előtt szerzett kosárral húzta be első hazai meccsét az Orlando ellen, a Houston pedig a szívós Portland ellen vezet 2-1-re.

Óriási meccset hozott a Philadelphia első hazai meccse, a 76ersnek az Orlandóban megszerzett pályaelőny megtartásáért kellett iszonyatosan megküzdenie. A hazaiaknak Thaddeus Young 2 mp-el a vége előtt bedobott tempója kellett ahhoz, hogy ne rontsák el a hajrát, hiszen hiába vezettek végig, az utolsó percben az óriásit harcoló vendégcenter, Dwight Howard vezérletével egyenlített a Magic.

Philadelphia-Orlando 96-94

Pont: Iguodala 29 ill. Howard 36
Lepattanó: Miller 9 ill. Howard 11
Gólpassz: Miller 7 ill. Lee 5
A párharc állása 2-1 a Philadelphiának

A 76erst szokás szerint Andre Iguodala vezette, a csatár 29 pontot szerzett, és Andre Miller (24 pont, 9 lepattanó) is hasznosan játszott. A vendégeknél Howard megállíthatatlan volt, 36 pontot szerzett, és leszedett 11 lepattanót, de mellé csak Rafer Alston nőtt fel, a többiek gyengén dobtak, így nem volt esélye a Magic-nek, melynek egyre melegebb a helyzete a lesajnált Philly ellen.

Nem hozott látványos csatát a 2-0-s vezetést szerzett Cleveland első detroiti meccse, egyik csapat sem játszott jól, jellemző, hogy az átlagban bőven 100 fölött termelő Cavsnak elég volt 79 pontot szereznie a Pistons magabiztos legyőzéséhez. A vendégeknél LeBron James így is kis híján tripla-duplát ért el (25 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz), de nagyon kellett a sikerhez a veterán Joe Smith roppant hasznos játéka, a 35. évét taposó játékos 70 százalékkal dobott a mezőnyből, 19 pontja mellé leszedett 10 pattanót is.

Detroit-Cleveland 68-79

Pont: Hamilton 15 ill. James 25
Lepattanó: McDyess 8 ill. Smith 10
Gólpassz: Hamilton 5 ill. James 9
A párharc állása 3-0 a Clevelandnek

A Detroit közel került ahhoz, hogy kisöpörjék, ami nem is csoda, ha csak ketten tudnak 10 pontnál többet dobni, és szinte csak Richard Hamilton játszik elfogadhatóan. A hátvéd 15 pontja, 8 lepattanója és 6 asszisztja már bőven elég volt, hogy a legjobb legyen. A védekezéséről híres Pistonsnak (ezzel most sem volt gond, a 3. negyedben csak 9 pontot dobott a Cavs) kezdenie kell valamit a támadásaival, ha nem akar 4-0-al kizúgni.

Igazi playoffmeccset játszott a Houston a Portlanddel, melyen a hazai Rockets nehezen nyert a nagyot harcoló Blazers ellen. A vendégek pontjainak több mint 10 százaléka az utolsó 40 másodpercen belül esett, a portlandiek három triplát is dobtak ekkor, de végül csak ijesztgetni tudtak, egyenlíteni nem. A hazaiaknál a Jao Ming, Scola kettős uralta a palánk alatti területet, így simán kibírta, hogy külső emberei, Aaron Brooks és Ron Artest gyengébb napot fogtak ki.

Houston-Portland 86-83

Pont: Scola 19 ill. Roy 19
Lepattanó: Jao Ming 13 ill Aldridge 8
Gólpassz: Brooks 5 ill. Blake 10
A párharc állása 2-1 a Houstannak

A vendégeknél Brandon Roy nem volt élete formájában, 30 százalékos pontossággal jutott 19 pontig, a Blazers inkább azzal tudott versenyben maradni a végéig, hogy Steve Blake és a spanyol Rudy Fernandez kiválóan dobták a hárompontosokat, Blake még 10 gólpasszt is kiosztott a társaknak.