Elveszett a Lakers és a Celtics pályaelőnye

2009.05.05. 10:22 Módosítva: 2009.05.05. 10:24
A tavalyi döntő két résztvevője a rájátszás 2. körének első meccsén azonnal elbukott, a hétmeccses csatából érkező Bostont alaposan megverte az Orlando, a Lakers pedig a Houston szervezett játékával, és kínai centerével nem tudott mit kezdeni.

A végeredményen nem látszik, de az Orlando óriási verést mért a Bostonra a rájátszás második körének első meccsén, a Magic 28 ponttal is vezetett, és hiába kapaszkodott vissza a hajrára a Celtics, végül elbukta pályaelőnyét. A híres bostoni védekezést szétzilálta a kiegyenlített csapatjátékot hozó Orlando, melyben megosztoztak a pontokon a játékosok, Dwight Howard pedig ismét elképesztőt nyújtott a palánk alatt: 22 lepattanót szerzett 16 pontja mellé.

Boston-Orlando 90-95

Pont: Pierce 23 ill. Lewis 18
Lepattanó: Perkins 16 ill.Howard 22
Gólpassz: Rondo 8 ill. Alston 7
A párharc állása 1-0 az Orlandónak

A bostoni hátvédeknek rettenetes napjuk volt, Rajon Rondo és Ray Allen 24/4-es mezőnymutatóját csak úgy bírná el a Celtics, ha a magas emberek hoznák magukat, de a rájátszásban óriásit teljesítő Paul Pierce-t egyedül hagyják a társai. Perkins szedi ugyan a lepattanókat, de kevés pontot szerez, a fiatal Glen Davis pedig képtelen kiegyensúlyozottan teljesíteni. Rejtély, Stephon Marbury miért nem kap több lehetőséget, hétfőn 8 perce alatt többet tett, mint Allen az egész meccsen.

Elbukta pályaelőnyét a másik tavalyi döntős, a Los Angeles Lakers is, a kaliforniaiak képtelenek voltak fogást találni a Houston masszív játékán, és szoros meccsen hiába üldözték végig ellenfelüket, győzött a Rockets. A vendégeknél kiválóan tette a dolgát Jao Ming, 28 pontja és 10 lepattanója mellett a rutinos Ron Artest hatékony játéka kellett a texasi meglepetéshez. A Houstonban egész kezdő ötös hozta magát, alig kellett cserélniük.

LA Lakers-Houston 92-100

Pont: Bryant 32 ill. Jao Ming 28
Lepattanó: Gasol 13 ill. Jao Ming 10
Gólpassz: Gasol 4 ill. Artest 7
A párharc állása 1-0 a Houstonnak

A Lakers ismét megpróbálkozott Andy Bynummal, de a játékát nem találó center gyorsan beütött két faultot, így ismét jöhetett a rájátszás egyik legjobb Lakers-játékosa, Lamar Odom, ám ezúttal ő sem tudott segíteni (6/1-es büntetőzése kifejezetten kellemetlen volt). Kobe Bryant a triplákat leszámítva (7/1) jól dobva jutott 31 pontig, de a fél meccset csatárként, a másik felét centerben lejátszó Pau Gasol nem élt meg a Houston kínai centere ellen. Ezen a poszton eldőlhet a párharc, ha nem vigyáz a Lakers.