Bunyó és sima Hawks-siker Atlantában

2009.04.30. 11:08
Ahogy arra számítani lehetett, az Atlanta és a Miami szoros csatát vív, az 5. meccs nem volt mentes a botrányos jelenetektől sem, végül a Hawks szerzett 3-2-es előnyt. Negyedikként a Denver jutott tovább, a Nuggets simán verte a New Orleanst, és készülhet a Dallas ellen. Szerdán bejelentették, hogy az orlandói Howardot egy meccsre eltiltották szándékos ütésért.

A várakozásoknak megfelelően a Denver legyűrte a New Orleans a két csapat 5. meccsén, és simán továbbjutott. A Hornets egy félidőn át tudta feltartóztatni a hazaiakat, a 3. negyed közepén, 62-62 után a Nuggets beindult, és Carmelo Anthony (34 pont) valamint a padról beszállva (8/5 triplamutatóval) 20 pontot vágó J.R. Smith vezérletével elgázolta vendégét, és 4-1-es összesítéssel jutott a rájátszás következő körébe.

Denver-New Orleans 107-86

Pont: Anthony 34 ill. West 24
Lepattanó: Nené 7 ill. West 9
Gólpassz: Billups 11 ill. Paul 10
A párharcot 4-1-re a Denver nyerte

A Denver teljesen komplett csapat, egyértelmű esélyese a Dallas elleni párharcnak a következő körben, hiszen Kenyon Martin személyében van olyan játékosa, aki képes lehet megállítani Dirk Nowitzkit, C. Billups és D. Jones révén pedig a külső posztokon is jobbnak tűnnek, amiről a szétvert New Orleans irányítója, Chris Paul tudna mesélni: a denveri hátvédek szorításában megint 16/5-tel célzott a Hornets vezére.

Feszült, lökdösődésekkel és sportszerűtlen faultokkal tűzdelt összecsapáson szerzett 3-2-es előnyt az Atlanta a Miami ellen. A játékot sérülten vállaló Dwayne Wade-et már az első negyedben a padlóba döngölték, le is kellett cserélni, majd mikor visszatért (és vele csapata is a meccsbe), egy újabb csúnya faultot ütöttek rajta, amit már nem is hagyott szó nélkül, percekig állt a játék, mire lecsillapodtak a felek.

Atlanta-Miami 106-91

Pont: Johnson 25 ill. Wade 29
Lepattanó: Smith 8 ill. Haslem 8
Gólpassz: Johnson 6 ill. Chalmers 6
A párharc állása 3-2 az Atlantának

Az Atlanta a szokásos kiegyensúlyozott csapatjátékával meglehetősen simán nyerte a meccset, még azt is elbírták, hogy kezdő centerük Al Horford súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett az első negyedben. A Hawksban Josh Smith 20 pontja és 8 lepattanója mellett a csereként beállva 23 pontig jutó Ronald Murray játékát kell kiemelnünk, a 6. meccsen a Heat az életéért küzd Miamiban.

Eltiltották Dwight Howardot

Az Orlando centere a Philadelphia elleni 5. meccsen egy palánk alatti csata végkifejleteként egy jobbcsapottra emlékeztető könyökössel lepte meg a Sixers centerét, Samuel Dalembertet. Az NBA szabályai szerint a váll fölé célzott szándékos ütés automatikus eltiltást ér, így a sérült kezdőhátvéd, Courtney Lee mellett legfontosabb játékosára sem számíthat majd a Magic a Philadelphiában sorra kerülő 6. meccsen.