Megint ráadásig hajtotta a Bulls a Celticset

2009.04.29. 13:32 Módosítva: 2015.05.20. 05:02
Fantasztikus, amit a Chicago Bulls bemutat a Boston ellen, öt meccsből már harmadszor döntött hosszabbítás, amelyet ezúttal is Paul Pierce döntött el a címvédő javára. Megvan a 3. továbbjutó is, az alacsonyabban rangsorolt Dallas simán verte a kétemberes San Antoniót.

A Dallasé az első komolyabb meglepetés, a Mavs a nyugati konferencia 3. helyén végzett San Antoniót takarította el az útból, méghozzá meggyőzően. A Dallas az 5. meccsen is végig vezetett; a kétemberes Spursben hiába tett meg mindent Tim Duncan (30 pont, 8 lepattanó) és Tony Parker (26 pont, 12 gólpassz), a többiek magukra hagyták őket, egyedül az újonc George Hill mutatott valamit, de a Spurs esélytelen volt. Duncan 11 éves pályafutása során először esik ki a rájátszás első körében.

San Antonio-Dallas 93-106

Pont: Duncan 30 ill. Nowitzki 31
Lepattanó: Duncan 8 ill. Dampier 12
Gólpassz: Parker 12 ill. Kidd 12
A párharcot 4-1-re nyerte a Dallas

A Dallas fél kézzel intézte el texasi vetélytársát, ismét Dirk Nowitzki volt a legjobb (31 pont, 9 lepattanó), de Erick Dampier és Josh Howard is nagyot játszott a belső emberek közül. Ha a hátvédek is összeszedik magukat (J. Kidd és J. Barrera a védekezést megoldotta, de támadásban több kell tőlük), messzire juthat a Mavs. A 4-1-es sikerrel továbblépő Dallas ellenfele a Denver-New Orleans (3-1) párharc győztese lesz.

Öt meccsből harmadszor nem tud a rendes játékidőben dönteni a Boston és a Chicago, ami elsősorban a 7. helyen bejutott fiatal Bulls dicsérete, amely ezúttal Massachusettsben hajtotta hosszabbításig a szenvedő Bostont. Ahogy korábban, ezúttal is a Celtics egyenlített a rendes játékidő végén, majd a ráadás végén a győztes kosarat is Paul Pierce szerezte 2 mp-cel a vége előtt. A bostoni csatár nem először dönt el éles helyzetben meccset, nélküle talán már ki is hullott volna a címvédő.

Boston-Chicago 106-104 (hu)

Pont: Rondo 28 ill. Gordon 26
Lepattanó: Perkins 19 ill. Noah 17
Gólpassz: Rondo 11 ill. Rose 6
A párharc állása 3-2 a Bostonnak

A Chicagóban hihetetlen tartalékok vannak, a Gordon, Rose hátvédkettőshöz ezúttal felnőtt a center Joakim Noah (17 lepattanó), aki hatalmasat csatázott a palánk alatt Kendrick Perkinsszel (19 lepattanó). A Bulls fegyelmezett, villámgyors játéka nagyon nem fekszik a Bostonnak, bármi lesz a párharc vége, a Kevin Garnett nélkül szárnyaszegett Celticset alaposan megrángatja a Chicago.

A Philadelphiának esélye sem volt a Dwight Howard vezette Orlando ellen a két csapat 5. meccsén, a floridaiak centere a palánk alatt lemészárolta a Sixerst. Ráadásul nemcsak a saját palánkja alatt, hiszen 24 pontja mellé 10 támadólepattanót gyűjtött (összesen 24-et szedett), vezérletével a Magic legyőzte a szívósan játszó Philadelphiát, és már csak egy győzelemre van a továbbjutástól.

Orlando-Philadelphia 91-78

Pont: Howard 24 ill. Iguodala 26
Lepattanó: Howard 24 ill. Dalembert 9
Gólpassz: Alston 4 ill. Miller 6
A párharc állása 3-2 az Orlandónak

A Sixersben ezúttal is Andre Igoudala volt a legeredményesebb, de nem dobott pontosan, hiszen Rashard Lewis és Hedo Turkoglu védekezett rajta, előbbinek ráadásul arra is maradt ereje, hogy dobjon 24 pontot. A két vendéghátvéd hozta magát kívülről, de Samuel Dalembertet és Theo Ratliffet megette Howard, a Philly centerei közelről nézhették az orlandói vezér bemutatóját.

Portland-Houston 88-88

Pont: Roy 25 ill. Scola 21
Lepattanó: Aldridge 7 ill. Jao Ming 12
Gólpassz: Roy 4 ill. Artest 5
A párharc állása 3-2 a Houstonnak

A Portland szépített a Houston ellen, Brandon Roy és Lamarcus Aldridge kiváló játékával legyőzték a Rocketst. A Rose Garden közönsége izgalmas, jó meccset láthatott, az életéért küzdő Blazersnek elsősorban az argentin Luis Scolával és a kínai Jao Minggel gyűlt meg a baja, de cseréi jobb játékával végül legyőzte vendégét. A csapatok Houstonban találkoznak a párharc 6. meccsén.