A Cleveland alázza az Atlantát az NBA-ben

2009.05.08. 10:20
Az NBA keleti főcsoportjának elődöntőjében második meccsét is könnyedén nyerte a Cavaliers a Hawks ellen. A hazaiak már 34 ponttal is vezettek, az utolsó negyedet a cseresor játszotta végig, a Hawks egyelőre esélytelennek tűnik az alapszakasz győztesével szemben.

Nincs egy súlycsoportban a Cleveland és az Atlanta, a két csapat második meccsét is bántóan simán hozta a hazai pályán a Hawksnál sokkal jobb csapatokat is legyűrő Cavs. A hazaiaknál ismét LeBron James volt a legjobb, az alapszakasz legjobbjának nem is kellett végigjátszania a meccset, 3 negyed alatt 27 pontot szerzett, és még némi bohóckodás is belefért: a hárompontosokat 5/3-mal, a büntetőket 12/6-tal dobta.

Cleveland-Atlanta 105-85

Pont: James 27 ill. Evans 15
Lepattanó: Varejao 8 ill. Pachulia 12
Gólpassz: James 5 ill. Evans 4
Az állás 2-0 a Clevelandnek

A két csapat közti klassziskülönbség tovább nőhet az atlantai meccseken, miután a Hawks legjobbja, Joe Johnson bokasérülést szenvedett, a pontokért felelős Josh Smith pedig nem találja igazán a játékát (13/2-vel dobott a 2. meccsen). A Cleveland toronymagas esélyese a párharcnak, a kérdés csak az, képes lesz-e az Atlanta egyáltalán meccset nyerni az alapszakasz győztese ellen, vagy másodszor is söpréssel jut tovább a Cavs.