NBA: Bajban a címvédő Boston Celtics

2009.05.09. 10:07
A két tavalyi döntős közül a Lakers szerepelt jobban első idegenbeli meccsén, Kobe Bryant vezérletével a kaliforniaiak legyőzték a Houstont, és visszaszerezték pályaelőnyüket, miközben a Boston nem bírt a parádézó Orlandóval, így a címvédő 2-1-re ég az NBA rájátszásának második körében.

Nem csak azért van bajban a Boston, mert első floridai meccsén nem sikerült visszaszereznie pályaelőnyét az Orlandótól, hanem mert a Magic nagyon együtt van, kiváló játékkal szemernyi esélyt sem adott a címvédőnek. A Celtics 24 ponttal is égett már, mire a harmadik negyedre összekapta magát, de a mezőnyből 60 százalékkal dobó Orlando könnyedén verte vissza a vendégek rohamát, és belső emberei magabiztos játékával izgalommentessé tette a hajrát.

Orlando-Boston 117-96

Pont: Lewis 28 ill. Pierce 27
Lepattanó: Howard 14 ill. Perkins 7
Gólpassz: Turkoglu 4 ill. Rondo 6
Az állás 2-1 az Orlandónak

Dwight Howard (17 pont, 14 lepattanó) 5 blokkolást is bemutatott, és Rashard Lewis (28 pont) mellett végre Hedo Turkoglu is hozzátette a magáét csapata sikeréhez. A Celticsben az egész rájátszásban kiemelkedően játszó Paul Pierce (27 pont, 14/14 a büntetővonalról) hozta magát, de rajta kívül csak a 2. bostoni meccs hőse, Eddie House játszott jól. A címvédőnél nagyon gyorsan össze kellene drótozni Kevin Garnettet, az ő játéka iszonyúan hiányzik a Celticsből.

A Lakers az első adandó alkalommal visszaszerezte az első meccsen elbukott pályaelőnyét, miután kiegyenlített első félidő után Texasban győzte le a Houstont. A vendégek eltiltott irányítójuk, Derek Fisher nélkül természetesen Kobe Bryant pontjaiban (33) bíztak, de Lamar Odomra sem lehetett panasz (16 pont, 13 lepattanó), így ha nem is simán, de belefért a Lakersnek, hogy Pau Gasol megint nem bírt Jao Minggel centerposzton.

Houston-LA Lakers 94-108

Pont: Artest 25 ill. Bryant 33
Lepattanó: Jao Ming 14 ill. Odom 13
Gólpassz: Battier 7 ill. Farmar 7
Az állás 2-1 a Lakersnek

A Rocketsben ismét Ron Artest volt a legjobb, és a kínai center is odatette magát szokásos dupla-duplájával (19 pont, 14 lepattanó), de hiába segített be remekül a palánk alatt Luis Scola (10 pon, 12 lepattanó), a különbséget ezúttal egyértelműen Kobe Bryant jelentette, vele pedig nem tudtak mit kezdeni a houstoni védők. A párharcot kiválóan kezdő Rocketsnek muszáj nyernie a 4. meccset, különben a kiesés szélére sodródik.