NBA: Utolsó mp-es triplával nyert a Denver

2009.05.10. 10:02
Végig kiegyenlített meccsen nyert a Denver Dallasban, a mindent eldöntő hárompontost Carmelo Anthony 1 mp-el a vége előtt vágta be, így már 3-0-ra vezet a Nuggets. Szinte reménytelen az Atlanta helyzete is, a Hawks megint nem bírt az elképesztő játékot nyújtó LeBron Jamesszel: az alapszakasz MVP-je 47 pontot dobott Atlantában.

Óriási meccset nyert meg Dallasban a 2-0-s előnnyel érkező Denver, a végig szoros összecsapás utolsó másodpercében Carmelo Anthony triplájával győztek a vendégek. Az utolsó akció után a hazai játékosok szinte felfalták a bírót, és volt is némi igazuk, hiszen Anthonyn futtában szándékosan ütöttek egy faultot, hogy ne tudjon felugrani, de a bírók nem fújtak, a denveri sztár pedig továbbrobogott, és bevágta, ezzel a kiesés szélére sodorva a Mavst.

Dallas-Denver 105-106

Pont: Nowitzki 33 ill. Billups 32
Lepattanó: Nowitzki 16 ill. Nené 8
Gólpassz: Kidd 5 ill. Nené 4
Az állás 3-0 a Denvernek

Anthony egyébként is tarthatatlan volt, és még nála is eredményesebb volt Chauncey Billups (32 pont), így ha szűken is, de belefért, hogy a palánk alatt kikapott a Denver. A hazaiaknál ismét Dirk Nowitzki volt a főszereplő (33 pont, 16 lepattanó), így a rosszul dobó Josh Howard mellett két cserepadról beszálló játékos, Brandon Bass és Jason Terry játéka kellett ahhoz, hogy 1 másodperccel a vége előtt még győztesnek tűnjön a Dallas. A 3-0-ra vezető Denvernek már csak egy győzelem kell a továbbjutáshoz.

A Cleveland is megnyerte első idegenbeli összecsapását, de az Atlanta sokáig meccsben volt, és Zuzu Pachulia kiválásáig szorossá tudta tenni a mérkőzést. A vendégeknél parádézó LeBron Jamesre már régen elfogytak a jelzők, az alapszakasz MVP-je 47 pontot vágott, szedett 12 lepattanót, és volt 8 gólpassza is, így erős átlagot hozó csapattársainak csak annyi dolga volt, hogy odaadják neki a labdát.

Atlanta-Cleveland 82-97

Pont: Johnson 21 ill. James 47
Lepattanó: Johnson 5 ill. James 12
Gólpassz: Bibby 5 ill. James 8
Az állás 3-0 a Clevelandnek

A komolynak tűnő vereség ellenére dicséret illeti az Atlantát is, a Hawks jól meghajtotta sokkal esélyesebb ellenfelét. A Cavs sikere csak az utolsó negyedben vált biztossá, amit az is mutat, hogy a vendégeknél végig fent kellett tartani a kezdősort. A Hawksban Joe Johnson és a sérüléséből visszatérő Josh Smith mellett a cserepadról beszálló Ronald Murray játszott jól, de James ellen, eddig úgy látszik, nincs ellenszere az ellenfeleknek.