NBA: Kiesett a címvédő Boston Celtics

2009.05.18. 10:17
Az Orlando lesz a Cleveland ellenfele a keleti konferencia döntőjében, miután a Magic végig vezetve lelépte a címvédő Bostont. Több szerencsét hozott a mindent eldöntő 7. meccs a másik tavalyi döntősnek, a Lakers szétverte a Houstont, és készülhet a Denver elleni döntőre nyugaton.

A Boston hiába nyeri az NBA történetében a legjobb mutatóval 7. meccseit, idei második mindent eldöntő összecsapásán csúnyán kikapott hazai pályán az Orlandótól, címvédőként a konferencia döntőjébe sem jutott be. A Magic 1996 után játszhat újra elődöntőt, ellenfele a rájátszásban eddig veretlen Cleveland Cavaliers lesz.

Boston-Orlando 82-101

Pont: Allen 23 ill. Turkoglu 25
Lepattanó: Perkins 15 ill. Howard 16
Gólpassz: Rondo 10 ill. Turkoglu 12
A párharcot az Orlando nyerte 4-3-ra

A 7. meccs elején az Orlando állva hagyta a hazaiakat, az első negyedben megszerzett tízpontos előnyéből már nem is adott le sokat a Magic, a Bostontól csak fellángolásokra futotta. A playoffban először játszott jól Ray Allen, aki 23 pontjával csapata legjobb dobója lett, de sem Rajon Rondo, sem Paul Pierce nem támogatta kellőképpen.

Az Orlandóban Hedo Turkoglu parádés teljesítmény nyújtott (25 pont kiváló százalékkal, és 12 gólpassz), Dwigh Howard pedig a palánk alatt tette a dolgát szokásos hatékonyságával: 16 lepattanója mellett öt blokkja is volt. Kevin Garnett hiányában a center egyébként is lubickolt a Boston elleni párharc során, ami egyúttal szól Ilgauskasnak is: a clevelandi centerre kemény percek várnak a festéken belül.

A Los Angeles több szerencsével járt 7. meccsén, de jóval könnyebb dolga is volt: a Houston nagyon rossz napot fogott ki, esélye sem volt a mindent eldöntő mérkőzésen. A Lakers a szünetben már 20 ponttal vezetett, így az első két negyedet megnyomó hazaiak már simán ellazázhatták a második félidőt, a gyenge (és hiányzó) kulcsemberei miatt halovány Rockets szorossá sem tudta tenni a meccset.

LA Lakers-Houston 89-70

Pont: Gasol 21 ill. Brooks 13
Lepattanó: Gasol 18 ill. Artest 8
Gólpassz: Bryant 5 ill. Artest 5
A párharcot a Lakers nyert 4-3-ra

A Lakers mindenben megverte a Houstont, amelyből nagyon hiányzott Jao Ming, a kínai center nélkül a palánk alatt esélyük sem volt a vendégeknek (55-33-ra nyerte a lepattanókért folyó csatát a Lakers), Pau Gasol egymaga 18 lepattanót szedett. Kobe Bryantnek különösen meggyűlt a baja a Rockets védőivel – emlékezhetünk a második meccs botrányos jeleneteire –, és nem lesz könnyebb dolga a denveriekkel szemben sem, bár a Lakers a konferencia döntőjében is pályaelőnnyel kezd.