NBA: Óriási hajrával nyert a Boston

2009.05.13. 10:32
A címvédő Boston Celticsnek nem sok hiányzott ahhoz, hogy újra bukjon hazai pályán, az Orlando a hajráig vezetni tudott, de Glen Davis vezérletével végül győzni tudtak a hazaiak, ezzel 3-2-re vezetnek. Ugyanígy áll a Lakers-Houston párharc is, miután a Los Angeles durván visszavágott a texasi vereségért.

A Celtics kis híján ismét bajba került az Orlando elleni 5. meccsen. Bostonban szinte végig vezetni tudott a Magic, de óriási hajrájával a címvédő megúszta, hogy az életben maradásért kelljen Floridában pályára lépnie. A hazai sikerért a 4. meccs hőse, Glend Davis tett a legtöbbet, az első éves csatár 22 ponttal csapata legeredményesebbje lett, ha már a két sztárhátvéd megint nem fogott ki nagy napot: Rajon Rondo és Ray Allen nem lehet büszke 23/6-os mezőnymutatójára.

Boston-Orlando 92-88

Pont: Davis 22 ill. Lewis 19
Lepattanó: Perkins 11 ill.Howard 17
Gólpassz: Pierce 8 ill. Turkoglu 7
Az állás 3-2 a Bostonnak

A vendégeknél R. Lewis és Hedo Turkoglu dobott jól, Dwight Howard mellett pedig szokás szerint nem lehetett lepattanót szerezni (ezúttal 17-ig jutott), a Magic magabiztosan tartotta előnyét három negyeden keresztül. A padról beszálló Stephon Marbury és Eddie House jelentette a különbséget a végén, a két rutinos bostoni hátvéd hasznos játékával és a felkeményedő hazai védekezéssel kiszenvedte a győzelmet. Érik az újabb hétmeccses sorozat a keleti elődöntőben, miközben a Cleveland összesen 8 meccset játszva várja ellenfelét a konferencia fináléjában.

A 4. meccsen csúnya vereségbe futó Lakers keményen visszavágott a Houstonnak, a nyugati konferencia alapszakaszgyőztese agyonverte a Rockets vezérét vesztett csapatát. Jao Ming nélkül ezúttal percekig volt csak esélyük a vendégeknek, a Lakers fokozatosan növelve a különbséget a végére 40 pontot tett közé úgy, hogy a záró negyedben cseresorát szerepeltette.

LA Lakers-Houston 118-78

Pont: Bryant 26 ill. Brooks 14
Lepattanó: Gasol 13 ill. Scola 13
Gólpassz: Farmar 6 ill. Scola 4
Az állás 3-2 a Lakersnek

A hazaiak végig jól forgatták magas embereiket, a kezdőbe visszakerült Andy Bynum, Pau Gasol és Lamar Odom a Houston kínai centere nélkül simán uralta a palánk környékét, így Kobe Bryantnek is elég volt 26 pontot dobnia a sima győzelemhez. A mezőnyből magabiztos (51 százalék) Lakersnek még egyszer sem volt ilyen könnyű dolga a rájátszásban, ugyanez a mutató a Rocketsnél 32 százalék volt, ez a különbség el is döntötte a meccset. A fordulatos párharc Houstonban folytatódik a 6. meccsel.