NBA: agyonverték a Lakerst Houstonban

2009.05.11. 10:41 Módosítva: 2009.05.11. 10:41
Változatos párharcot vív a legutóbbi szezon két döntőse az NBA rájátszásában. A második kör 4. játéknapján a Boston csak az utolsó pillanatban úszta meg, hogy komoly hátrányba kerüljön, a fiatal Glen Davis tempójával megnyerte 2. orlandói meccsét, és egyenlített. A Lakers viszont a legutóbbi texasi erődemonstráció után lagymatag játékkal rukkolt elő, és nagyon kikapott a legjobbját nélkülöző Houstontól. Mindkét párharc 2-2-re áll.

Rezgett a léc a Bostonnak, mely címvédőként igen nehéz helyzetbe került volna, ha másodszor is kikap Orlandóban, de - a rájátszás során már nem először – egy utolsó pillanatban elengedett dobás a Celtics győzelmét hozta. A hős ráadásul Floridában nem is az ilyen helyzetek specialistája, Paul Pierce, vagy Rajon Rondo volt, hanem az elsőéves csatár, Glen Davis, aki a dudaszó pillanatában dobott a Boston sikerét jelentő tempót.

Orlando-Boston 94-95

Pont: Howard 23 ill. Pierce 27
Lepattanó: Howard 17 ill. Rondo 14
Gólpassz: Redick 7 ill. Allen 5
A párharc állása 2-2

A mezőnyből 52 százalékkal tüzelő Celticsben Pierce (27 pont) és Rondo (21 pont, 14 lepattanó) mellett ezúttal a center, Kendrick Perkins is hozta magát, és csak mérsékelten kapott ki a megint villogó orlandói ötöstől, Dwight Howardtól (23 pont, 17 lepattanó). Rafer Alston visszafogott játékkal tért vissza eltiltásából, és a másik hátvéd, J.J. Reddick is gyenge volt (ketten 14/2-t dobtak), így az is szép eredménynek számít, hogy kevéssel a vége előtt egy komoly feltámadás után átvették a vezetést. Sikerével a Celtics visszaszerezte pályaelőnyét.

A Houston legfontosabb játékosa, Jao Ming nélkül iszonyúan elverte a Lakerst a két csapat 4. meccsén. A texasiak az élete játékát nyújtó elsőéves, Aaron Brooks elképesztő játékával (34 pont 60 százalékos mezőnydobási mutatóval) ellensúlyozták a kínai center hiányát, aki nélkül ugyan a palánk alatt nagyon élt Pau Gasol, de a sérülés miatt kiesett Lamar Odom, és a gyengébb napot kifogó Kobe Bryant miatt esélyük sem volt.

Houston-LA Lakers 99-87

Pont: Brooks 34 ill. Gasol 30
Lepattanó: Scola 14 ill. Gasol 9
Gólpassz: Artest 6 ill. Bryant 5
A párharc állása 2-2

A Rockets már az első negyed után 13 ponttal vezetett. A hazaiak látták, hogy megfogható a Lakers, és úgy határoztak, addig ütik vendégüket, amíg mozog: a harmadik negyed végén 30 ponttal tartott előrébb a Houston. A sikerével egyenlítő Rocketsnél simán belefért, hogy a centerek sem elöl, sem hátul nem villogtak, a Lakers spanyolja felfalta az ellene beküldött hazai magas embereket, de ez csak a vereség elviselhetővé mérsékléséhez volt elég.