Idegenben kapta el a Denver a Lakerst

2009.05.22. 10:50
A nyugati konferencia döntőjének második meccse is szoros befutót hozott, és a címvédő Lakers bukásával ért véget. A Denverben jól játszottak a kulcsemberek, de a különbséget a csere Linas Kleiza kiváló teljesítménye jelentette. Sikerével a Nuggets egyenlített, elvette a Lakers pályaelőnyét.

Második kaliforniai meccsén már nemcsak végig tapadt a Lakersre a Denver, de meg is verte a Staples Centerben a konferencia címvédőjét, így a Nuggetsnél van a pályaelőny. A Lakers a félidő környékén 15 ponttal is vezetett, de a padról beszálló Linas Kleiza játékával (16 pont, 8 lepattanó) meglepte a hazaiakat a Denver, akik elsősorban az Anthony, Billups kettős megállítására készültek. Ez is sikerülhetett volna jobban, hiszen előbbi 34, utóbbi 27 pontig jutott.

A Lakersben Kobe Bryant játszott nagyot, a hazaiaknál is egy némileg háttérbe szorult játékos lépett elő hőssé: Trevor Ariza szinte tökéletesen dobva jutott 20 pontig, és Pau Gasol is hozta szokásos masszív dupla-dupláját (17 pont, 17 lepattanó), így a két nagyjából azonos erősségű csapat meccse másodszor is szoros végjátékot hozott.

Az utolsó percekben már látszott, az nyer, aki nyugodtabb tud maradni a végén, rutinos klasszisokból pedig a Denver áll jobban: előbb Kenyon Martin adott óriási passzt Nenének, majd Billups volt higgadt büntetőinél, így az utolsó dobásnál már csak arra kellett figyelniük a vendégeknek, hogy a Lakers utolsó támadását számukra megfelelő játékos fejezze be. Ez sikerült, a mindent eldöntő dobást elrontotta a rájátszásban roppant gyengén célzó Derek Fisher.

LA Lakers-Denver 103-106

Pont: Bryant 32 ill. Anthony 34
Lepattanó: Gasol 17 ill. Anthony 9
Gólpassz: Walton 4 ill. Nené 6
A párharc állása 1-1
A mérkőzés statisztikái

A Lakers eddigi két párharcában (a Utah-tól és a Houstontól is) kapott ki hazai pályán, de mindkétszer visszaszerezte pályaelőnyét. A Denver ellenben nemcsak jobb csapat a fentieknél, de hazai pályán még veretlen is a rájátszásban, az már most látszik: a konferenciadöntőben minden eddiginél nehezebb dolga lesz nyugat bajnokának. Folytatás vasárnap hajnalban, már Coloradóban.