A Denver szétlőtte a Lakerst, egyenlített

2009.05.26. 10:21
Kiváló csapatjátékának és elképesztő védekezésének köszönhetően a Denver alaposan elverte az LA Lakerst a nyugati döntő 4. meccsén, az állás 2-2. A mezőny legjobbja ismét Kobe Bryant volt, a Lakerst a palánk alatt nagyon megverte a Nuggets.

A Denver játékerejében kételkedőknek üzent a csapat a nyugati döntő 4. meccsén, amikor legjobbja, Carmelo Anthony gyenge napján (16/3 a mezőnyből) úgy verte a konferencia bajnokát, hogy esélyt sem adott neki. A Nuggetsből 7 játékos dobott tíz pont fölött, ráadásul a palánk alatt iszonyatos verést mértek a Lakersre: a hazaiak 58 lepattanót szedtek, és ami még fájóbb a vendégeknek, ebből 20-at az ő palánkjuk alatt.

Denver-LA Lakers 120-101

Pont: Smith 24 ill. Bryant 34
Lepattanó: Martin 15 ill. Gasol 10
Gólpassz: Nené 6 ill. Bryant 5
A párharc állása: 2-2
A mérkőzés statisztikái

Az LA nem vezetett egy percig sem, a küszködő Anthonyt kiválóan pótolták a többiek, elsősorban Chauncey Billups (24 pont, 9/9 a büntetővonalról), és a padról beszállva óriásit játszó J. R. Smith (24 pont). Eközben Kenyon Martin (15), Nené (13) és C. Andersen (14) úgy kapkodták el a lepattanókat a vendégek elől, hogy a Lakers játékosai közül egyedül Pau Gasolnak jött össze a dupla-dupla (21 pont, 10 lepattanó).

Kobe Bryant a vonalon belülről nem dobott rosszul, de a hárompontosok nem akartak a helyükre esni (10/2), ennek ellenére az egész mezőny legeredményesebbje lett 34 pontjával. A Lakersből érdemes még kiemelni Jordan Farmart, aki már nem először hálálja meg fontos hárompontosokkal a neki jutó szűk játékperceket, és ezúttal Andrew Bynum is hozzá tudott tenni a vendégek játékához.

Ez azonban csak a kiütés elkerüléséhez volt elég az utolsó negyedben 43 pontot vágó Nuggets ellen, a hazaiak megették a pályaelőnye visszaszerzésétől kicsit túlságosan nyugodtá vált Lakerst.