Nowitzki 9 percre Jordanné változott

2009.11.04. 09:55 Módosítva: 2009.11.04. 09:55
A Dallas Mavericks német játékosa, Dirk Nowitzki klubrekordot állított fel a Utah Jazz elleni mérkőzésen, amikor az utolsó negyedben 29 pontot szórva 16 pontos hátrányból hozta fel csapatát. Nowitzki az utolsó 9 percben mindössze egy dobást rontott el, az összes büntetőjét a helyére küldte, volt fontos gólpassza és blokkolása is, extraklasszis teljesítményt nyújtott.

A Dallas Mavericks zaklatott teljesítménnyel kezdte az NBA-szezont, miközben hazai pályán kikaptak a Washingtontól, Los Angelesben kapták el a Lakerst.

A kiegyensúlyozottság igencsak hiányzott a 4. forduló hazai meccséről is, de a végeredményre tekintve már senkit nem érdekel, hogy 9 perccel a lefújás előtt a Utah 16 ponttal vezetett a csapnivalóan támadó Mavs otthonában.

A 4. negyed úgy kezdődött, hogy a Dallas 52 szerzett ponttal szerénykedett, az elsőszámú dobógép, Dirk Nowitzki is 11 ponttal állt, azaz a világon semmi nem ígérte, hogy innen még feltámad a Mavs. Aztán 9 perccel a vége előtt a német vett egy mély lélegzetet, és a hajrában olyan teljesítményt nyújtott, ami egy meccsre is bőven elég lenne.

Nowitzki 40 pontjából 29-et dobott az utolsó negyedben (ez természetesen csapatrekord), mindössze egyetlen mezőnydobását rontotta el (8/7), és az összes büntetőjét a helyére küldte (14/14). Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a saját palánkja alatt is igen hatékony volt (11 lepattanó, 5 blokkolás), elmondható, hogy a 96-85-ös győzelem legnagyobb részt neki köszönhető.

Nowitzki vs Utah (4. negyed)

Szerzett pontok: 29 ill.18
Mezőnymutató: 8/7 ill. 19/8
Büntetők: 14/14 ill. 4/2
Lepattanók 5 ill. 2

Az utolsó két perc különösen mozgalmasra sikeredett, ekkor teljesedett ki a német szenzációs teljesítménye, hiszen az ő tempójával vette át a vezetést a Mavs (85-83), majd a saját palánkja alatt leszedett egy pattanót, és már dobta is a be a megítélt büntetőket egy fault után. Aztán irány vissza védekezni, Andrej Kirilenkónak kiosztott egy sapkát, majd mivel már mindenki rá figyelt a körtén belül, kijátszotta a labdát Jason Kiddnek, akinek még arra is volt ideje, hogy jól megnézze a gyűrűt, mielőtt a mindent eldöntő triplát bevágta.