Félpályás kosár a háromszori ráadás előtt

2010.01.14. 15:21
A Minnesota Timbewolves az NBA egyik legrosszabb csapata, mégis elképesztő meccset játszott Houstonban. A Rockets nem tudta leszakítani a Wolvest, amely kétszer is az utolsó pillanatban jött vissza a meccsbe - a rendes játékidő végén félpályás kosárral.

A szezon egyik legizgalmasabb meccsét produkálta a Houston Rockets és a Minnesota. A texasiak szinte végig vezettek, de a Wolves szívósan tartotta magát, nem szakadt le, így szoros lett a végjáték is.

Három másodperccel a vége előtt kétpontos hátrányban a vendégek odaütöttek, a Houston csak egy büntetőt dobott be, de a Minnesotának már nem maradt ideje, hogy felvigye a labdát, úgyhogy Corey Brewernek a félpályáról kellett tüzelnie: betalált, így jöhetett a ráadás.

Az első hosszabbításban 9-9 pontot dobtak, a Minnesotának ezúttal a győzelemhez volt labdája, de kihagyta. A másodikban újra győztesnek látszott a Houston, de az újonc Ellington másodszor is megmentette a vendégeket, akik végül a harmadik hosszabbításban döntötték csak el a hihetetlen meccset.

Maga a mérkőzés franchise rekord mindkét csapatnál, Al Jefferson saját csapata csúcsát is megdöntötte, hiszen 26 pontja mellé 26 lepattanót is szedett (ez egyéni rekord is). A Houston a keleti konferencia 7. helyén áll (22-17), a Minnesota az utolsó (8-32).