LeBron James verhetetlen a palánknál

2013.04.22. 12:29

Címvédőhőz méltóan kezdte a rájátszást a Miami Heat, a 27 pontig jutó LeBron James vezérletével 110-87-re verte a Milwaukee Bucksot. A Bucks az első negyedben még jól tartotta magát, csak kétpontos volt a hátránya, de ezután fokozatosan elhúzott a Heat. James mögött a padról beszálló Ray Allen lett a legeredményesebb, 20 ponttal zárt, Wade és Bosh is jól dobott, míg az ellenfélnél kétszereplős maradt a hatékony támadóegység. Brandon Jennings 26 és Monta Ellis 22 pontja mögött a többiek messze elmaradtak. James a gyűrű közeléből szinte hiba nélkül játszott, tíz kísérletéből csak egy maradt ki, de nem csak dobásban volt jó, tíz lepattanót is szedett.

Kevin Durant megmondta, többé nem tekintik barátjuknak a tavaly a Houston Rocketsbe igazoló James Hardent, és nagyot fognak harcolni vele a rájátszásban. Az Oklahoma City Thunder-Houston párharc első meccsén éppen Durant és Harden vívott különpárbajt. Ebből most Durant jött ki jobban, 24 pontot dobott, míg Harden csak 20-ig jutott. A Houstonnak azonban az volt a fő gondja, hogy az első negyedben pocsékul, 25 százalékkal dobott, az első 9 kísérletből egy sem ment be. Harden mellett a kezdőötösből senki sem jutott kétszámjegyű pontig, addig az OKC-ban Ibaka és Westbrook is jól termelt, 17 és 19 pontot dobtak. Utóbbi kulcsember lett, mert tíz asszisztja mellett nyolc lepattanót is szerzett. Egy pillanatig sem volt veszélyben az OKC győzelme, az első negyedtől kezdve vezettek és a végére 29 pontos megalázó vereséget mértek a Houstonra.

A Los Angeles Lakersnek a sérült Kobe Bryant nélkül kellett volna feledtetnie az alapszakasz szenvedéseit, de a playoff első meccsén ez nem sikerült. A San Antonio Spurs 91-79-re nyert. A meccs a visszatérésekről is szólt, a Lakersben újra játszott Steve Nash, aki 16 ponttal és 3 assziszttal zárt. Ez sem volt rossz teljesítmény, de az utóbbi tíz meccsen csak egyszer szereplő Ginobili még rajta is túltett. A Spurs bedobója 19 percnyi játék alatt hozott össze 18 pontot, de a nagy hármas másik két tagja is jól teljesített, Tim Duncan 17, Tony Parker 18 ponttal zárt. A Spurs végig vezetett, és bár a csapat dobószázaléka gyengébb volt a Lakersénél, a védekezésével megfojtotta a Los Angeles-i támadásokat.

Az Indiana Pacers-Atlanta Hawks-mérkőzés is papírforma eredményt hozott, az Indiana 107-90-re söpörte le a Hawksot. Az indiánás Paul George remekül kezdett, az első negyedben százszázalékos volt 15 pontot szerzett, végül 23-mal zárt, emellett is nagyon hasznosan játszott, 12 asszisztot adott és 11 lepattanót gyűjtött, így a rájátszás első tripla-dupláját is jegyezhette. A meccs végére a playoff-rekordot is beállította, 18-ból 17 büntetője ment be.

Főcsoport negyeddöntők, 1. mérkőzések:
Kelet:
Miami Heat-Milwaukee Bucks 110-87
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 107-90

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 120-91
San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 91-79