Triplákba ölte kényszerbetegségét

2013.06.20. 21:44

Másodpercek voltak hátra az NBA-döntő hatodik mérkőzéséből szerda hajnalban, amikor a San Anatonio Spurs három ponttal vezetett a Miami Heat ellen. Ha a Spurs kihúzta volna a hátralévő időt, akkor ők az idény bajnokai, mivel a négy győzelemig tartó párharcban 3-2-re vezettek.

Tizenegy másodperccel a dudaszó előtt LeBron James triplával próbálkozott, de a dobás nem jött be, a lepattanót csapattársa Chrish Bosh szerezte meg, ő egyből a pálya szélén álló Ray Allenhez passzolt, akinek ideje sem volt rendesen beleállni a dobásba, de eleresztette a labdát. A tripla jó volt, jött a hosszabbítás, melyből a Heat jött ki jobban, megnyerték a mérkőzést, és kiharcolták a mindent eldöntő hetedik mérkőzést.

Ray Allen's AMAZING game-tying 3-pointer in Game 6!

Allennek nem ez volt az első életmentő hármasa pályafutása során, van miből válogatnia, hiszen ő az NBA történetének legtöbb triplát szerzett játékosa 2857-tel, de harminchét évesen talán utoljára szerzett ilyen hármast, nem véletlenül került hozzá a labda a döntő pillanatban.

A korábbi Bucks, Supersonics és Celtics-játékos meccs előtti felkészülése már legendás a csapattársak körében. Órákkal a kezdés előtt megérkezik a csarnokba, ő az első játékos, aki kimegy a pályára dobálni. Öt különböző helyről, öt különböző távolságból ereszti el a dobásokat, közben pedig büntetőkkel lazít, így megy ez már tizenöt szezon óta, amióta az NBA-ben játszik.

"The Routine"

Azt már évekkel korábban elismerte, hogy kényszeres zavarral küzd, de igyekezett ezt a javára fordítani a pályán, mindent a jól berögzült rutinra és precizitásra épít mozdulataiban és játékában. Ez nyugtatja meg, tartja egyben játékát, igaz, időnként összetűzésbe került emiatt csapattársaival pályafutása során.

Éveken át az NBA-döntőkben is rekorder volt huszonkét hárompontosával, ezt a csúcsot mostani döntős ellenfele, a Spurs egyik játékosa, Danny Green döntötte meg, aki már közel jár a harminc sikeres triplához.

A mindent eldöntő mérkőzést péntek hajnaltól játssza a Miami és a San Antonio, Allenék előnyére hazai pályán. A Heat megvédheti tavaly szerzett bajnoki címét, a San Antonio Spurs hat év után lehet ismét NBA-bajnok. A mérkőzést online követheti majd az Indexen hajnali háromtól.