Bryant hálásan köszönte Jordan tanácsait

2013.08.19. 16:28 Módosítva: 2013.08.19. 16:30

Kobe Bryant a napokban tért haza ázsiai túrájáról, áprilisi Achilles-szakadása után felépülése remekül halad, korábban többször kijelentette, ott lesz a pályán az NBA októberi szezonnyitóján, most viszont már nem tudott biztosat mondani visszatéréséről.

Ezt ismerte el abban az amerikai tévéműsorban csütörtök este, melynek egyórás exkluzív interjút adott. Abbban viszont biztos a Los Angeles Lakers-sztárja, hogy nem fog visszavonulni.

„Akarom azt a hatodik bajnoki gyűrűt. Az embereknek fogalmuk sincs, mennyire megszállott vagyok" – mondta a következő héten már harmincöt éves kosaras, akinek arra is igen volt a válasza, hogy a Los Angeles-ieknél akarja-e befejezni a pályafutását, ahol egész életében játszott.

Beszélt arről az időről is, amikor a Lakers megszerezte, tizenévesként egyből a profikhoz igazolt, kihagyta az egyetemi éveket, milliós szerződése volt. Kobe úgy emlékszik arra az periódusra, hogy a játék teljesen felemésztette az idejét, ezért a sztárokkal ellentétben nem is verte el a pénzét.

Shaquille O'Neallel három bajnoki gyűrűt nyertek együtt, később azonban a sztárcenter elhagyta a csapatot, és Miamiba szerződött. „Kemény időszak volt, többé nem játszhattunk együtt, be kellett bizonyítanom, hogy nélküle is győztes tudok lenni" - emlékezett.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a közös évek során megromlott a két sztár kapcsolata, Shaq többször is berágott Kobe-ra, aki nem volt hajlandó alávetni magát annak a játékrendszernek, amit az edzőlegenda Phil Jackson akart alkalmazni a csapatnál.

Az interjúban Bryant beszélt Michael Jordanról is, hálás volt a klasszisnak, aki állítólag hasznos tanácsokat adott neki, hogyan vezesse csapattársait, hogyan hozza ki belőlük a legtöbbet. „Ma már sokkal higgadtabb vagyok a pályán. Úgy megyek fel, hogy azt tartom szem előtt, miken mennek keresztül egy meccsen, és miben segíthetek, ha bajban vannak" - beszélt vezetői képességeiről.

Korábbi edzője, Phil Jackson, aki Jordannel hat bajnoki címet nyert a Chicago Bullsnál, tavasszal megjelent könyvében pont azt írta, a két korszakos játékost leginkább a vezetői képességeik különböztetik meg, Jordan sokkal hamarabb bizonyította a pályán, milyen kiváló vezér tud lenni.

A liga honlapján az olvasható, hogy nem biztos, hogy Bryant vállalni tudja a játékot a szezon elején, de nincs még itt a pályafutásának vége, és jövőre szeretne ismét bajnok lenni.