Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A rasszizmussal vádolt Sterling feleségéé lehet a kosárlabdacsapat

2014.05.08. 14:20

A rasszista megnyilvánulásai miatt eltiltott Los Angeles Clippers-tulajdonos, Donald Sterling felesége, Shelly Sterling venné át az NBA-klubot.

Az amerikai kosárbajnokság vezetője nemrég örökre eltiltotta a 80 éves üzletembert, aki többé be sem teheti a lábát saját klubjába és az NBA meccseire sem, és azt is szeretnék kikényszeríteni, hogy Sterling eladja a Clipperst.

Erre lépne most a család, mert az NBA-határozat értelmében csak az üzletemberre vonatkozik az eltiltás. „Silver komisszár egyértelművé tette, hogy Donald ellen vezet be szankciókat, a családunk ellen nem" - nyilatkozta Sterling felesége, aki már amúgy is a klub társtulajdonosa. 

Az NBA-nek megvan a jogi alapja, hogy eladassa Sterlinggel a Clipperst, egy szabály szerint etikai okok miatt megsértette a ligával kötött egyezségét. Ezután már csak a klubtulajdonosok 75 százalékának kell megszavaznia a kezdeményezést.

A helyzetet azonban bonyolíthatja, ha Shelly Sterling lesz az új tulaj, még inkább, ha a Sterlingék elválnak, hogy érdekeltségeiket védjék. 

Shelly Sterling középen
Shelly Sterling középen

A Los Angeles Clippersre biztosan lenne vevő, korábban a bokszoló Floyd Mayweather, a tévés híresség Oprah Winfrey és a világ egyik leggazdagabb embere, Larry Ellison is jelezte, hogy érdekelné az üzlet. A becslések szerint egymilliárd dollárért kelhetne el a klub, amely közben az NBA rájátszásában konferencia-elődöntőbe jutott. 

A tulajdonosok szerdán már tanácskoztak, hogyan vethetnek véget Sterling irányításának, az ügyben a jövő héten lehet döntés. 

A botrány azután robbant ki, hogy Donald Sterling és szeretőjének egy korábbi telefonbeszélgetését nyilvánosságra hozták. Sterling azt nehezményezte, hogy a nála jóval fiatalabb nő feketékkel mutatkozik. Azt is mondta neki, nem bánja ha feketékkel szexel, de ne hozza őket a meccsére. Sterling felesége később beperelte a fiatal nőt. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek