Csodanegyed a Clipperstől az NBA-ben

2014.05.12. 09:58

A Los Angeles Clippers meccs elején összeszedett 22 pontos hátrányból jött vissza, és nyerte meg az Oklahoma City Thuinder ellen az NBA főcsoport-elődöntő 4. mérkőzésén hétfő hajnalban. 

Az igazán nagy játék az utolsó negyedben jött, amikor már 82-66-ra ment a vendég Thunder kilenc perccel a vége előtt. A hazaiak ezután kezdték meg a felzárkózást, a hátralévő időben tizenhat mezőnykísérletükből tizenhat bement, másfél perccel a vége előtt egy triplával már a vezetést is át tudták venni, aztán 45 másodperc volt hátra, amikor kétpontos előnynél újabb kosárral fejeztek be egy akciót.

A négypontos előny kitartott a végéig, a vége 101-99-es Clippers-győzelem lett, a Los Angeles-iek az utolsó negyedben harmincnyolc pontot szereztek, míg a Oklahoma huszonnégyet.

Az OKC-ben Kevin Durant negyven pontig jutott, a győztes csapatban Griffin huszonöt pontot, Chris Paul pedig huszonhármat szerzett. A klubot övező botrány ellenére a Clippers továbbra is versenyben van, a lelátón ott volt az a Magic Johnson, aki nemrég azt mondta, amíg Donald Sterling a Los Angeles Clippers elnöke, ő nem megy ki egy meccsre sem. 

A másik mérkőzésen is nagyobb hátrányból jött vissza az Indiana Pacers a Washington Wizards vendégeként, a szünetben 55-38-ra mentek a hazaiak. Aztán a zárónegyedben az utolsó öt percben fogták be a washingtoniakat, az utolsó percre már hárompontos előnnyel fordultak, a vége 95-92-es győzelem, ezzel már 3-1-re vezetnek a párharcban. A Pacersből Paul George harminckilenc pontjával és tizenkét lepattanójával tűnt ki. 

Eredmények    

Főcsoport-elődöntő, 4. mérkőzések:

Kelet:

Washington Wizards-Indiana Pacers 92-95

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 az Indiana javára.

Nyugat:

Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 101-99

A párharc állása: 2-2.