Nagyot repült az NBA idei MVP-je, Durant

2014.05.08. 13:10

Hiába 206 centis és 106 kilós Kevin Durant, az NBA idei szezonjának legjobbja, szerda este úgy tűnt, mintha csak egy rongybaba lenne, amikor lepattant DeAndre Jordanről az Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers párharcának második mérkőzésén.

Persze Jordan sem kis termet, hiszen a center 211 centi és 120 kiló, ennek ellenére azért nem kis színészkedés kellett Duranttől, hogy ekkorát repüljön védekezés közben.

Nagyot repült az NBA idei MVP-je, Durant

Viszont amikor épp nem műesésekkel pazarolta az energiáit, nagyon jól ment a kiscsatárnak - 28. olyan meccsét játszotta a playoffban, amikor 30 pont fölé került. Ehhez társult Russell Westbrook tripla duplája, és még az sem zavarta meg őket, hogy kialudtak a fények a második negyed vége előtt a Chesapeake Energy Arenában.

A Thunder nagyban kettejüknek köszönhetően 112-101-re nyert, amivel 1-1-re kiegyenlítette a párharcot, akárcsak az Indiana a Washington Wizards ellen. A Pacers igazi védelmi csatát vívott a otthon, a vége csupán 86-82 lett.

Ehhez viszont nagyon kellett, hogy már a társak által is cikinek tartott Roy Hibbert végre összeszedje magát. A center azok után, hogy legutóbbi négy meccséből háromból egyetlen pontot sem szerzett, a szezon legjobbját nyújtotta 28 pontjával, de a 9 lepattanója is nagyon fontos volt.

Mindkét párharc 1-1-gyel áll két mérkőzés után, a továbbjutáshoz négy győzelemig kell eljutnia az egyik félnek.